Скандална реклама на Gillete: На ръба на феминистката пропаганда?

Потребители смятат, че клипът обижда мъжете - таргет групата на компанията
16 яну 2019 18:12,
101
Скандална реклама на Gillete: На ръба на феминистката пропаганда?
Снимка: YouTube

Новата реклама на Gillette е в духа на движението #MeToo и отправя едно много позитивно послание към обществото - бъдете добри, давайте добър пример, защото момчетата, които ви гледат днес, ще станат насилници утре.

Някои биха казали, че това е прекрасен ход от страна на компанията - едно социално ангажирано послание, целящо промяна към по-добро. То обаче е агресивно насочено към собствените клиенти на Gillette - мъжете. И вместо това да се окаже печеливш ход, компанията сякаш сама си вкара таралеж в панталоните.

Рекламният клип е със заглавие "Вярвай" и таргетира така наречената "токсична мъжественост". Компанията за самобръсначки променя известния си слоган: "Най-доброто за един мъж" в "Най-доброто, което един мъж може да бъде" и призовава своите клиенти да търсят отговорност един от друг са собствените си постъпки и поведение спрямо жените.

Клипът представя кадри на изключително агресивно поведение от страна на мъжете - сексуален, физически и психически тормоз. След това във видеото са показани добрите примери, а акцентът е превенцията.

Някои приветстваха посланието и заявиха, че това е начин 30-годишната компания да обнови собствения си слоган така, че да е релевантен със съвремието. Други обаче са на коренно противоположно мнение и не само изразиха своето неодобрение, а отказаха да купуват продуктите на Gillette.

Само за 48 часа рекламата има близо 3 милиона гледания. 37 000 души са харесали видеото в YouTube, 253 000 са отбелязали, че посланието не им харесва.

Коментарите са предимно негативни и повечето твърдят, че това е феминистка пропаганда.

"За по-малко от две минути успяхте да заличите най-добрата си таргет група. Браво!", пише потребител. 

"Току що Gilette показа, че не иска да има нищо общо с мъжкарите. Ще уважа желанието ми. Ползвам марката откакто получих безплатна мостра за 18-тия си рожден ден. Вече няма да си купувам самобръсначки на Gillette!", сподели друг човек в социалните мрежи.

Някои настояват компанията дори да се извини официално за рекламата, но марката споделя, че слогънът напълно съвпада с вижданията и политиката им, защото те истински вярват в най-доброто в мъжете.

"Ако мъжете търсят отговорност за собствените си постъпки един от друг, ако спрат с извиненията за лошото си поведение и застанат зад едно ново поколение, което работи в посока самоусъвършенстване, можем да помогнем за създаването на една по-позитивна среда, която ще окаже влияние върху идните поколения", споделят от Gillette.


Въпреки масовата негативна реакция, все още има хора, които подкрепят посланието, отправено от компанията за самобръсначки.

"Благодаря ви, Gillette че обвързахте слогана си с нещо смислено, важно и истинско. Този дебат трябва да се случи най-накрая. Защо има толкова негативна реакция и оплаквания, след като рекламата показва лошите, но и добрите страни на мъжете??", пише потребител в Twitter.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
10
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Господарите ни нямат нужда от свободни, мислещи, независими, образовани, мъжествени представители на мъжкия биологичен пол. Те имат нужда от деградирали, зомбирани, феминизирани, кастрирани, объркани, хомосексуални или безполови ***, които да не знаят на кой свят се намират и изпълняват безропотно всякакви заповеди. Колко е гнусно това чудовищно претопяване на идентичността, било полова, било национална, било родова. Тази гнусна левичарска борба със семейството, с християнските ценности.
85
2
 
11
 
! Отговори
Aha преди 5 години
целта на господарите на света е ясна.Отслабване на мъжете за да могат да ни контролират
84
2
 
6
 
! Отговори
Белобрадко преди 5 години
Ползвах ги, когато на ножчетата им пишеше "Made in UK", т.е. до преди 10-15 години. Нещо започнаха да дращят после и минах на други.
83
4
 
8
 
! Отговори
големияТример преди 5 години
взимайте тримери и да фалират
82
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** реклама, дори не разбирам за какво стааа въпрос, лица се пулят, всякакви черни и грозници са вкарали за цвят. а не сте прави японките също са феминистки, мъжете им умират от преработване. там пробита баба се самоизживява като титулована глава на семеството, мъжете са просто бабини роби. така че нещата не са такива каквито изглеждат при гордите самураи.
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Полска незгиналаХа ха ха, пак не позна! Нито за едното, нито относно другото.
80
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените по природа си падат по лоши момчета до към 30-35 когато ги тресе хормона, след това си търсят някой добър който са го подминавали преди това да се грижи финансово за вече старата употребена чанта с наднормено тегло и да консумира остатъка от *** риба.
79
1
 
3
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
До бгТо като се замисля, жена да подари на мъж самобръсначка е толкова "романтично" колкото, колкото мъж да подари на жена антцелулитен крем. Посланието е:" Ейии, косата вече ти окапа, не се научи да се бръснеш !"
78
9
 
16
 
! Отговори
бг преди 5 години
Таргета на рекламата са жени, които евентуално биха избрали този продукт за подарък на мъжа до себе си. Но рекламните "експерти" не са взели в предвид факта, че обикновенно жените нищо не подаряват ила ако го направят, подаряват китайски чорапи, очаквайки "жеста" да бъде върнат под формата на италиански ботуши. Така, че тази рекламна кампания е обсолютна "греда". Даже тоаве меко казано. Рекламата е "тъч от дузпа".
77
3
 
0
 
! Отговори
ShaMana преди 5 години
До Анонимен 74А къде са бащите на тези деца, или само извинения може са давате?
76
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В крайна сметка посланието е "Нека бъдем по добри мъже" докато четящите тук гордо блъскат гърдите си и казват "По добри? Гледайте си работата ***!"Иронията да отвърнеш на послание против насилие с насилие е трудно да се убегне.
75
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-основният проблем за мен е че някаква фирма за самобръсначки ни обяснява и задава критерии кой как с кого трябва да се държи, сбъркано "общество"
74
6
 
34
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
А, как би изглеждала реклама на дамски превръзки в която жената поставя санитарния продукт не където му е мястото, а вържу устата си, за да заглуши поредния изблик на вулгарна, истерична вербална агресия с която ежедневно трови живота на мъжете около нея ...? ...само питам.
73
10
 
4
 
! Отговори
Слава на Израел! преди 5 години
Обичам евреите!
72
3
 
44
 
! Отговори
мъж преди 5 години
Едното бръснене ни беше останало на саме в банята, без да е нужно да се чустваме виновни заради физиологическата ни способност да оринираме прави. Сега дори и това съкровенно мъжко действие - бръсненето трябва да е натоварено с феминистки извратености нарчани за пригледност - политическа коректност. Нещата излизат извън всякакви граници.
71
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излишно е да припомням, че повечето мъже насилници са продукт на властни майки, които от нездрава ревност не желаят да ги измести друга жена или кастрират психически синовете си, за да не се отделят от майка си. Минавайте на BIC.
70
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На места са прекалили с посланията как *** спира с голи гърди разгоненият бял мъж които притеснява невино момиче.В Африка правят секс от 10-11 годишни предимно черно-черно и са 2 милиарда как не им е направило впечатление?Освен това защо не пуснат реклами против обрязването на жените -една безмислена и варварска традиция?
69
2
 
8
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До ShaManaВие вече гледате през очилата на авторите на рекламата. Жалко за Вас.
68
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето ви пример.Майк Тайсън.130 килограма мускули,спортна злоба и сексуален нагон.Може да убие човек с 1-2 удара.Твърди че се възбужда от миризмата на кръв и женска.Истински мъж-терминатор,секс машина и хищник събрани в едно тяло..Супер.Хваща някаква,бие я след тва я изнасилва.След като го вкарват в затвора със смешно къса присъда циври по телевизията и обяснява как бил невинен защото момичето само си го е търсило. Това ли е поведението на "истинският мъж"?
67
0
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Рекламите са манипулация, трябва да бъдат облагани с акциз, като приходът от този акциз се използва за разяснителни кампании за продуктите. Пробвал съм много различни ножчета за бръснене - Жилет са най-добри, а аз съм много стар.