Първото клонирано полицейско куче - в академия за обучение

Китайката Кунсюн е на два месеца
22 мар 2019 17:45,
6
Първото клонирано полицейско куче - в академия за обучение
Снимка: Reuters

Двумесчната клонирана полицейска овчарка Кунмин, с прякор Кунсюн, пристигна в базата за полицейски кучета, информира Радио Китай.

Още по темата


Кунсюн бе клонирана от седемгодишната овчарка от юннанския полицейски участък Пуър, чийто прякор е Хуахуанма. Тя е помогнала на полицията при разрешаването на редица случаи.

Обикновено обучението на куче като Хуахуанма отнема четири или пет години и струва над 500 000 юана (74 480 щатски долара). Затова на полицаите им дошла идеята за клонинг, за да спестят пари и време.

За клонирането на Кунсюн било взето тънко парче кожа и изпратено в лаборатория в Пекин за култивиране на клетки, а по-късно отгледан ембрион, който бил трансплантиран в сурогатната майка.

Кунсюн се родила с тегло от 540 гр и дължина 23 см. Нейното ДНК е 99,9% идентично с това на майка ѝ, сочат резултатите от изследването на базата за полицейски кучета Нанчан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
и как от сходно ДНК ще спестят пари за обучение?
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако направят от куче човек, ще стане комунист, като в гениалната повест на Булгаков "Кучешко сърце".
3
1
 
4
 
! Отговори
До Ха преди 5 години
Идеята ти е направо гениална. Такъв скъп генетичен матрял като Боко и Цв. Цв. трябва да се пази като светиня. Какво ще правим всички българи, когато тези слънца си отидат. Ужаст!!! Дори не ми се мисли.
2
3
 
8
 
! Отговори
Ха преди 5 години
Хора..представете си че се само-клонират бб и цц...и..други " ЕнтИлегентни" такива (тиква).като тях..Хм..а какво ще се получи от кръстоска тиква и пъпеш...!! Сакън!!! Тьфу тьфу..
1
1
 
11
 
! Отговори
бойко преди 5 години
обзалагам се че ще е по умно от ченгетата