10 признака, че работата ви стресира

Липсва ви мотивация, изскачат здравословни проблеми
19 апр 2019 17:10, Михаела Лазарова
0
10 признака, че работата ви стресира
Снимка: Istock

Голяма част от живота ни преминава в активна работа и множество професионални ангажименти. Този психически и емоционален товар, който носи прекомерната работа обаче, може да доведе до синдрома бърнаут или синдром на т. нар. "прегряване".

Това състояние може да застраши сериозно физическото и психическо здраве и да се отрази негативно на начина ни на живот, отношенията ни с близки, приятели и колеги. Понякога разбираме, че сме с този синдром, когато е късно и трудно да се реагира, а последствията са много сериозни. Възможно е това състояние да се регистрира и забележи по-рано, стига да знаем какви са неговите признаци. С някои от тях ще ви запознаем.

Липсва ви мотивация

Един от най-честите симптоми на синдрома бърнаут е липсата на каквато и да е мотивация, което води до ниска продуктивност в работата ви. Ако не се чувствате мотивирани за работа, може би сте депресирани и психически уморени. Потърсете консултация с психолог или терапевт и работете върху този проблем. Не е маловажно.

Не се представяте добре в работата

Както липсата на мотивация, намалената продуктивност, така и изпълнението на професионалните ангажименти са показатели за състоянието на "прегряване". Тази промяна в поведението ни на работното място може да се отнесе също и към чувството ни към самите себе си. Неудовлетворени вътрешно на едно по-дълбоко ниво, това води до липса на мотивация и несправяне със задачите. А и е признак за бърнаут, така че не го пренебрегвайте.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари