Вчера бяхте с дънки? Значи сте част от протест!

Какво има на датата 24 април?
25 апр 2019 20:15, Ивета Иванова
6
Вчера бяхте с дънки? Значи сте част от протест!
Снимка: Pexels

Ако днес сте облечени с дънки, това може да означава, че сте част от протестиращите, дори да не сте осъзнали това. 24 април е Международният ден на дънките. Той е организиран от фондацията "Peace Over Violence", като за първи път се отбелязва през 1999 г. И е част от една по-мащабна кампания.

Протестът започнал в Италия. През 1992 г. италиански съд праща в затвора 45-годишен мъж за изнасилване на 18-годишно момиче. Осъденият обажалвал присъдата си и се обърнал към Върховния съд на Италия. От там съдействали за неговото освобождаване.
 
Становище на Върховния съд гласи: "Момичето е помогнало на изнасилвача - със събличането на дънките си, и след като то е помогнало за махането на дънките от себе си, това вече не се смята за изнасилване, а секс по взаимно съгласие".
 
Това становище е предизвикало членове на парламента на страната да протестират и те нарочно са се появили с дънки на работното място, пишат от "The New York Times". Този протест вдъхновил и други хора, както и някои организации, затова няколко години по-късно започнало отбелязването на Деня на дънките.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: протестдънки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ходя само с шаяк, кви са тия лигавщини.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако пък сте били без дънки, значи сте безчувствени анимали и бял *** и комунисти и като нищо може и да сте сексисти или популисти.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вмера бях с дънкови чорапи ...
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам ден на носните кърпички да направят, бършете си носа с носна кърпичкa значи сте против сополивците. Сополивците ще протестират, защото са им варушени правата и Брюксел ще реши тоз голям и неотложен проблем.
1
1
 
12
 
! Отговори
ined преди 4 години
не е така, нося китайски дънки за да си боядисам яйцата сини