8 признака, че сте пасивно-агресивни

Предизвиквате гняв у другите
20 май 2019 08:10, Михаела Лазарова
10
8 признака, че сте пасивно-агресивни
Снимка: istock

Повечето хора биха побързали да отговорят с „не“ на въпроса дали са пасивно-агресивни. На никого не му се иска да е такъв, но се случва доста често. Не осъзнаваме колко признаци издават именно такова поведение, с което потискаме не само себе си, но и хората около нас.

Бъдете откровени със себе си и си отговорете на въпроса дали правите някои от следните неща. Ще разберете дали поведението ви е пасивно-агресивно или проявявате само частични елементи?

Казвате, че сте съгласни, но действията ви казват тъкмо обратното

Пасивно-агресивният човек приема задачи, които не желае да прави, но въпреки това казва „да“. След това обаче започва да демонстрира нежеланието си да ги извършва, несъгласието си с методите, които са му наложени и постоянно намеква за съмнителния краен резултат.

Ядосани сте, но никога не го признавате

Очевидно е, че сте сърдити, огорчени, несъгласни или направо бесни, но отричате. Това е типично пасивно-агресивно поведение, при което в даден момент точката на кипене ще предизвика експлозивна ярост или тиха отмъстителност.

Мрънкате, сърдите се

Друга популярна стратегия на пасивно-агресивните персони е сърденето. Упражняват го най-често спрямо най-близките си хора, половинките си, приятелите си, понякога и спрямо колеги.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Активно агресивнаПодкрепям!Много "познато"!Не сме виновни, че злобата и завистта ви завладяват, като ни видите - в училище, в универа, на работа, на улицата ...Лекувайте се!
7
0
 
5
 
! Отговори
До До 5 преди 4 години
Ще разбереш написаното от 5, само ако си претърпял(а) същото.Влизаш за първи път в класната стая на 15-и септември,в девети клас, и виждаш, че на две крачки от теб стои друго, абсолютно непознато момиче, което вече е позеленяло от злоба.И то те вижда за първи път, но ще ти прави мръсотии чак до абитуриентския бал, даже и след това,ако се удаде удобен случай.Същия тип ситуации се получават и в университета, и когато започнеш работа, и на други места. Когато нямаш никаква лична вина е проблемът
6
1
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Като спреш на средата на улицата и си правиш нещо на телефона, и някой те набие, че му пречиш да мине. Това имат предвид психолозите. Не се прави на ударена :)
5
1
 
9
 
! Отговори
Активно агресивна преди 4 години
Когато някои се изяждат от злоба заради това, че в компанията (в паралелката, в университета или в службата) някое от момичетата се отличава с красота или има по-хубави дрешки, това означава ли, че въпросното момиче е пасивно-агресивно?Когато не целим да обидим някого, но той се озлобява, не е редно нас да обвинява в пасивна агресивност! Нашата "вина" се състои в това, че физически сме такива, каквито сме. Също така, някои от изброените в статията типове поведение са обикновена защитна реакция.
4
0
 
7
 
! Отговори
точно :) преди 4 години
До Анонимен 2Като прочетох това нЯщУ,и се сетих за "дървено желязо"!
3
0
 
7
 
! Отговори
Psycho преди 4 години
Тези статии по популярна психология откъде ги преписвате???
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агресивни пасивно
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пасивна агресивност, дървено желязо, квадратно колело, умна глупост и др.