За 1 юни: Безплатен цирков фестивал в София

Инициативата е на Гео Калев и Галина Риом-Ройбек
22 май 2019 17:52,
5

Едно от любимите забавления на децата - циркът, може да има и по-дълбоки измерения. Освен усмивките, цирковото изкуство има силата да помага на малките да преодоляват социалните различия и да бъдат по-комуникативни. Поради тази причина на 1 юни, в Деня на детето, ще бъде организиран безплатен цирков фестивал "Мини арт фест".

В "България сутрин" Гео Калев и Галина Риом-Ройбек, които ще вземат дейно участие в проекта, обясниха, че основната цел на социалния цирк е децата да се научат да комуникират помежду си по един иновативен начин, без значение от техните физически качества и социален статут.

"Този фестивал е нашият своеобразен подарък за децата на София. Поканили сме всички, които искат да участват в него, да се включат в нашите тренировки и работилници. По този начин провокираме децата да научат нещо, да занесат някакви умения вкъщи и да комуникират с родителите си. Социалният цирк е проект, който реализираме от 2 години. Представлението ще е на 1 юни от  11:00 часа в Южния парк. В него ще се включат около 40-50 деца и те ще покажат как общуват, какво са научили и как си представят света", каза Калев.

Световната шампионка по унисайкъл Галина Риом-Ройбек, която е родена у нас, но е осиновена в Дания като малка,  сподели, че се е съгласила да участва в проекта, за да предаде на децата своята подкрепа и опит.

"Исках да направя нещо за корените си, затова се включих в инициативата. Циркът има най-различни дисциплини - има по нещо за всеки - без значение статут, физически възможности. Този фест е пространство, в което хората могат да се срещат и комуникират по иновативен начин. Искам да предам на децата своята подкрепа и опит", разкри тя пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Тя цялата ни държава е безплатен цирков фестивал целогодишно.
3
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 4 години
а и тази уж датчанка демек либераст,аиде у лево нуво,оди си моме у дания докато не сме те почнали с камъните както братята,как се случва така всичките холандци ,датчани ,шведи ,норвежци и Т .Н винаги се започва със семеиството и децата???.има голям проблем там и в ес,да си направят деца и да им правят евро гейски циркове.фашизма на др.х итлер бледне е пред такива
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда, всеки ден сме си е цирк в софия.
1
0
 
10
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
Ми че то има ли нужда от това -ние сме си в цирка 30г?