6 вредни навика, които имат и ползи

Оплакванията помагат да видим своята стойност
16 юни 2019 10:57, Михаела Лазарова
4
6 вредни навика, които имат и ползи
Снимка: Istock

Колко често ви мързи? А знаете ли, че този вреден навик, всъщност има някои ползи. Учените вярват, че това е естествена защита на нашето тяло, която помага да се избегне претоварването. Докато мързелуваме, тялото ни пести енергия, почива си, допринася за мисловния процес и това да вземем най-добрите решения. Освен мързелът, вижте кои други вредни навици могат да имат положителен ефект, ако не прекаляваме с тях.

Компютърните игри помагат за облекчаване на болката

Когато играем на видео игри от нас се изисква максимална концентрация. Учените са доказали, че благодарение на това си свойство, този вид забавления могат да бъдат използвани в терапията заедно с обезболяващи и да подобрят техния ефект. Видео игрите могат да намалят стреса и тревожността, според специалистите.

Кафето намалява риска от болестта на Алцхаймер

По колко чаши кафе на ден консумирате? Наричате себе си пристрастени към напитката? Няколко проучвания показват, че веществата, намиращи се в кафето, са естествена превенция срещу болестта на Алцхаймер. Но учените подчертават да не консумирате повече от 4-5 чаши на ден.

Нецензурните думи помагат при стрес

Учени провели експеримент с шофьори и пешеходци, които са нарушили правилата на пътя. Водачите, които изразяват вербална агресия, по-рядко попадат в критични ситуации и се държат по-адекватно на пътя. Според учените използването на неприличен език може да помогне за намаляване степента на напрежение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ако си повтарям често истинското име на едно малцинство в България (или поне до скоро беше малцинство) ще съм добре.Защото това е една от най цензурираните думи в този сайт.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е.Компютърните игри за полезни развиват мисленето.Пиенето на кафе и пушенето на цигарка докато разцъкваш на компа е нещо твърде приятно.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нецензурните думи помагат при стрес"Какво е нежензуридана дума - не*ценз*урирана.Хм ... Може да е ВСЯКА ДУМА!
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кафето било вреден навик? Да, ако пиеш Нова Бразилия, предполагам, ама без кафе, какво ще стане от тоя свят?