Грешките, които успешните не допускат

Ясни граници и нищо и никого на всяка цена са част от правилата
14 юли 2019 14:00, Екип на Tialoto.bg
10
Грешките, които успешните не допускат
Снимка: pexels.com

Увереност, независимост, вътрешна устойчивост, самоуважение... Списъкът на достойнствата, които притежават силните духом, може да продължава дълго. Може би най-ценното е вътрешната хармония?

Психотерапевтите са убедени, че всеки може да се превърне в уверен човек, ако избягва някои грешки. Силата на духа и вътрешната хармония винаги вървят ръка за ръка. Хората, при които те са в хармония, са уверени, че могат да се справят с всички изпитания. Това не значи, че те не изпитват болка, не преживяват и не се чувстват тъжни. Но те не губят време, вторачвайки се в неуспеха си или опитвайки се да превъзпитат останалите хора. Онова, което ги превръща в бойци, е времето, което отделят за работа над себе си, вярвайки, че няма нещо, което може да ги спре.

Кои са грешките, които тези хора не допускат?

1. Не общуват с токсични хора

Хората, с които се обграждате, оказват влияние върху мислите, чувствата и поведението ви. Ако общувате с хора, които лъжат, злословят, подвеждат – ще платите скъпо, с душевното си благополучие. Силните хора не губят енергия в опити да променят токсичните. Те установяват здрави физически и емоционални граници.

2. Не се занимават с унищожителна самокритика

Да смятате, че всички неудачи в живота ви са 100 процента по ваша вина, значи да се обречете на безкрайно самоунищожение. Вие не сте в състояние да предотвратите всички неприятности. Духовно силните хора носят отговорност за своя живот и този на близките си, но в разумни граници. Те отговарят за своите избори, но също така признават, че има фактори извън техния контрол – икономическата ситуация, изборите на другите хора...

3. Не търсят щастието

Да смятате, че е необходимо да сте щастливи във всеки миг от живота си, е опасна илюзия. Постоянното щастие и стабилната удовлетвореност са две различни неща. Силните духом са готови да работят упорито за своето благо и се развиват, за да коригират онези слабости, които биха им пречили в дългосрочен план.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: щастиесъветигрешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
15
 
! Отговори
Оспешни преди 4 години
Не стъпват на една и съща мотика два пъти, или три. Все още не са успели да влязат в затвора. Успели да да вземат диолома без да са стъпвали в университет.А загубените нещастници седят тука и четат и пишат простотии.
8
0
 
29
 
! Отговори
неудачник преди 4 години
"Досадното на този свят е, че *** са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения" - Бертранд Ръсел
7
2
 
22
 
! Отговори
Вълк с дебел... врат преди 4 години
ЕДИНСТВЕНАТА грешка която успешните не допускат е да ЧЕТАТ подобни овчо-напътстващи статии които да им дават наклон и точни инструкции за това как да живеят.УСПЕШНИТЕ, затова са успешни, защото могат да мислят САМОСТОЯТЕЛНО , могат да правят това което искат да направят, когато и както искат . На успешните , патерици не са им нужни , както и "правила" и "съвети" как да са успешни .
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 5 от 1,още ти е достатъчно плитък мозъка и не можеш да разбереш какво всъщност написах. Чете се между редовете винаги, но някои не го умеете.
5
7
 
4
 
! Отговори
До 1 и 2 и подобни!! преди 4 години
Точно такива като вас не могат да проумеят написаното в статията. Нещастници които минават през живота,без да оставят следи,освен мизерното си намерение да омаловажават всичко на онези-успелите. Вие сте бъдещите вайкащи се ползватели на социална пенсия.
4
0
 
4
 
! Отговори
Почвам да стоплям преди 4 години
Защо на мене ми се случва това, обаче няма да го мисля и ще спя ...
3
0
 
1
 
! Отговори
Аз си пия биричка преди 4 години
На никой нищо лошо ... Чудя се на съдбата защо се занимавала с мене ...пък то кво било ... Всеки изправял се срещу съдбата ... Се проваля, козият рог си го бият ... И молива аз си спинкам ...
2
3
 
3
 
! Отговори
Аз пък заспивам ... преди 4 години
Продавайте си зелето ... Заспивам за дълго ...
1
1
 
21
 
! Отговори
Селски бег преди 4 години
Комшията вече накладе един тон зеле, в неговите си очи той е успешен, па и в мойте.