5 идеи как бързо да спестите малко пари

Пийте кафе само вкъщи, не си поръчвайте храна...
18 юли 2019 22:08, Ивета Иванова
13
5 идеи как бързо да спестите малко пари
Снимка: Pexels

Ако скоро ще ходите на ваканция и ви трябват повече пари или просто искате да си купите нещо скъпо и луксозно, и трябва да спестите пари бързо, има някои малки хитринки, които ще ви помогнат. Това са дребни неща, с които със сигурност няма да спестите много, но пък ще успеете да заделите повече за ваканцията си или за важната покупка. Ето и някои съвети.

1. Пийте кафе само вкъщи

Повечето хора пият кафе вкъщи само сутрин, за да се разсънят. Сигурно често се изкушавате и си купувате кофеинова напитка от любимо заведение, от магазинчетата около работа или училище. Но там то е доста по-скъпо, особено ако е от луксозно заведение. Правете си кафе вкъщи и го носете в термочаша, когато отивате на работа или разходка. Кафето в буркан или пакетче ще ви стигне за няколко седмици, може и за месец - зависи колко пиете.

2. Не си поръчвайте храна/ не вечеряйте навън

Да си поръчаш храна за вкъщи е много лесно и удобно. Не се налага да готвите, да миете чинии, а и ресторантите предлагат различни специалитети. Но храната от ресторанти е по-скъпа, ще ви излезе по-евтино, ако си напазарувате продукти от магазина и си приготвите нещо. През лятото е много приятно да седнете на заведение/кръчма с приятели за вечеря, но там вероятно също ще изхарчите повече - ще поръчате питиета, десерт, а ако ресторантът е елитен, ястията ще са скъпи. Избягвайте да хапвате навън, когато спестявате, или поне яжте в кварталните заведения, когато искате да се видите с приятели.
 
3. Правете си домашни партита

Ясно е, че домашните партита ще ви излязат доста по-евтино. Ако планирате да отидете на клуб или дискотека, трябва да предвидите пари за скъп алкохол, резервация или вход (ако такава е политиката на заведението), такси. Ако сте вкъщи, ще вземете няколко бутилки алкохол, газирани напитки, сокове и снаксове от кварталните магазини - доста по-евтино в сравнение с баровете. И ще си разделите парите с приятели. А и вкъщи ще слушате каквато музика вие решите. Ако не ви се стои затворени вътре в апартамент, направете партито на терасата, пред блока или в двора на някой приятел, който живее в къща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Радо преди 4 години
И 5те неща ги правя от доста време и явно съм голям спестовник.Иначе на-много пари вървят за храна, автомобил и почивки. Ако спестите от автомобил ще имате от 50 до 500лв месечно отгоре. Аз не мога да спестя от тези неща и си седя беден 😁
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Как да спестим 1 млни аз и жената по толкова и два ще спестим. :) Иначе съветите в статията са "безценни". Ето един и от мен, спрете да пушите, в едно семейство спират да пушат двама и са с близо 300 лева спестени, половината наем или ипотека се плащат с това. А който не пуши от къде да ги пести тия триста лева? Спира да пие.. Ако и не пие.. ?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като минете на джанкова диета.
7
0
 
6
 
! Отговори
I L0V? uro преди 4 години
Най-много се пести не от кафета, а от закуски (кифли).А това да отидеш на дискотека/чалготека пиян като мотика или да се преядеш така, че дори да не можеш да станеш, за да отидеш на супермаркета, са много положителни навици, които спестяват много пари.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите са за богатите, ние бедните нямаме нужда от пари.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пия кафе, не пуша, не ходя по заведения и си купувам храна само от магазините, въпреки това пак не стигат парите просто защото храната вече е ЛУКС !
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички съвети ги спазвам стриктно от години и въпреки това не остава нищо за спестяване ;(
3
0
 
24
 
! Отговори
Как да спестим 1 млн преди 4 години
Ето ви съвет как да спестите 1 млн за 1 год... Просто заделяйте по 2 700лв всеки ден...
2
0
 
33
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Ха, добрутруу... Това населението си го прави от десетилетия, и не толкова за да пести, а защото няма пари за другото. И начините не са 5, а поне 105 - сиромах човек, жив дявол!Бабите ни с поръчани храни са ни изгледали сигурно...
1
1
 
30
 
! Отговори
факт преди 4 години
Ивета Иванова категорично изпреварва Михаела лазарова в писането на безполезни статии. Поне имената ви звучат някак си симпатично... От години почти не пия кафе, никога не поръчвам храна, нито ходя на ресторант, нито домашно парти правя, на кино бях последно около 1995-а лятото, а пазарувам само най-нужното- храна, дрехи, обувки, плащам квартира, ток, вода, телефон, кабелна, интернет, отопление за зимата. Факт е, че не съм спестил нито стотинка повече от 10 години. Не знам как да напиша@$%?%$