Крие ли Зона 51 извънземни кораби и НЛО? Гид за мистериозната зона

Ентусиастите едва ли ще намерят в района много извънземни, но знае ли човек
18 юли 2019 20:10,
52
Крие ли Зона 51 извънземни кораби и НЛО? Гид за мистериозната зона
Снимка: Vusualhunt

Ценителите на теориите на конспирацията си имат няколко любими теми - кацането на Луната е фалшифицирано, илюминатите управляват света, 11 септември е организиран от американското правителство, а в Зона 51 се крият извънземни.

Именнно последната тема стана много популярна в последните дни след като шеговито Facebook събитие събра почти 1 млн. последователи с план да щурмуват Зона 51, за да видят извънземните.

Макар и на шега, това хич не се хареса на американските военновъздушни сили, които използват Зона 51 като тренировъчна база.

Още по темата

Манията на хората с мистериозната и строго охранявана база обаче не минава току-така. Конспирациите, неразрешените мистерии и колективната цел на хората най-накрая да видят извънземни със сигурност са помогнали за издигането на Зона 51 като туристическа дестинация.

Ако обаче човек не е добронамерен турист, в Зона 51 няма да намери нищо добро.

Какво е Зона 51 поне официално?

По документи районът в пустинята Невада е тренировъчна база за американските военновъздушни сили. Зона 51 е действаща военна база, използвана за тестови полети, въпреки че е строго секретно какво друго се случва там. Най-вероятно точно това дава повод за стотиците конспирации, които твърдят, че там американското правителство пази извънземни. Всичко, което се случва в базата се смята за класифицирано, но самата база не е.

Защо хората си мислят, че там има НЛО?

В района около пустинята Невада често очевидци съобщават, че са видели НЛО. За всеки случай, те едва ли имат нещо общо със секретната дейност на армията в района.

Конспираторите обаче затова са конспиратори и основна почва за всички слухове дава една история от 1989 г. Тогава мъж на име Боб Лазар заявява, че е работил с извънземен летателен уред, докато е служил в една от подземните бази в Зона 51.

Боб Лазар не е единственият, който твърди че е видял, чул или е работил с нещо свръхестествено в Зона 51. Това, заедно с мистерията на секретна военна база в средата на пустиня, която наистина не изглежда като да е от този свят, дава база за изява на хората с по-развинтена фантазия.

Какво твърди американското правителство?

Наивно е да смятаме, че ако наистина има извънземни, правителството просто спокойно ще излезе и ще обясни това на хората. В крайна сметка, за всеки един, който повярва, ще се намери един, който да не вярва.

Официално, властите признават за съществуването на военна база "Зона 51" през 2013 г. Не че преди това е било тайна, но група граждани подават искане по акта за свобода на информацията да се публикуват данни за дейността на правителството. Вашингтон декласифицира документи, които разкриват целта на Зона 51 и в тях не фигурира каквато и да е информация за извънземни. Само много, много информация за летателни тестове.

Отворено ли е за посещение?

Може би е малко парадоксално, но Зона 51 всъщност не е опасана с огради. Това обаче далеч не значи, че човек може просто да си влезе, сякаш отива на гости на приятел. Навсякъде има табели, че е използването на смъртоносни оръжия в района е разрешено. Идеята, че хиляди конспиратори ще се втурнат към оградите е доста подвеждаща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
На Луната преди 4 години
Имам огромни съмнения за кацането на Луната и основанието ми е фактът, че вече 50 години от първото "кацане" няма повторно, при мащабното развитие на технологиите през тези 50 г..Или вече при първото проучихме всичко, та вече не представлява интерес????????
32
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Като се има в предвид 4е ние сме генно инжениран с не4ии извънземени гени темата не би трябвало да ни е толкова 4ужда и дале4на...всяко ново нещо се оказва нищо ново под слънцето... Е вероятно има доста голямо разнообразие с всякакви характеристики на видовете, но накрая вси4ко се свежда до едно и също..
31
0
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Анонимен 24 Русия никога не е оспорвала кацането на американците на Луната. А на вас русофилите все ви се иска да не е вярно. Да , ама е вярно.
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги ще има хора, които предпочитат да вярват в приказки, отколкото на учените и правителствата. И това понякога дори е полезно. Но за добро или зло, извънземни с летящи чинии няма и не може да има.
29
2
 
2
 
! Отговори
със стъкленото кълбо преди 4 години
"Извънземните" ще ВИ ги покажат но още е рано за това като му дайде времето тогава както казваше дедо Мони.
28
3
 
3
 
! Отговори
гг преди 4 години
Всички правителства на планетата са в една или друга степен в контакт с извънземни цивилизации. Разбира се големите - САЩ, Русия, Китай и т.н. имат много по-тясно сътрудничество с множество извънземни групи. Също така съществуват земни организации, които не са обрързани с държави, които също имат активни взаимоотношения с извънземни. Всеизвестният случай от 50-те, когато над Белия Дом се появяват множество светлини, е бил демонстрация на сила от една от тези земни наднационални организации.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази Зона 51 не е никак секретна. Заобиколена е от магистрали и трудно може да се скрие всичко в предвид спекулациите и големия медиен интерес. Истински секретната база на янките даже не е в Америка. Казва се Пайн Геп и се намира точно в центъра на Австралия на хиляди километри от всякаква цивилизация. Някви се бяха опитали да стигнат до тази база и да снимат и ги бяха спряли и арестували още на 100 км от базата. Там е пустиня и няма нищо, кой знае какви опити се правят там дето никога няма да р
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Зона 51 се изпитват разработки на нови оръжия поръчани от американските ВВС, ето защо и базата е секретна и никой външен няма да бъде допуснат там, останалото са митове и легенди за разни болни мозъчета. Ако има извънземни и те имат технологията да извършват междузвездни или дори междугалактически пътувания, е абсудно да се разбият в Земята и още повече да изоставят кораба и екипажа му на някакви слаборазвити индивиди, не говорим че няма причина да се крият.
25
1
 
2
 
! Отговори
истината преди 4 години
Снимките на НЛО са истински.На по-късен етап ЦРУ субсидира много филми за НЛО.При изстрелване на ракета, ускорителят (първата степен на ракетата) след изгарянето на горивото се отделя за да намали масата на ракетата.Тази степен изгаря в атмосферата и се наблюдава като НЛО.Тъй като ЦРУ търси къде са изпитателните площадки на реснаците, те сръчкват руснаците да се похвалят къде има такива обекти.От там и подмятанията че правителството (Американското) "крие от хората" но "съвестни" разследващи
24
2
 
2
 
! Отговори
истината преди 4 години
Тъй като САЩ гъмжи от руски шпиони, ЦРУ решава да заложи капан за шпиони. И така се ражда идеята за "контролирано изтичане на информация". Просто пущат слух от "като изтърватинформация" за това че са в контакт с извънземни и наблюдават кой се интересува "с жив интерес" и е склонен да плати за това.
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години в един от големите градове на САЩ беше заснето НЛО, което седя над 1 час над града. Сигнала е подаден от кулата на летището и е снимано от хиляди хора. Уведомена е полицията, но нито тя, нито военни се появяват. Което е толкова подозрително в САЩ. На 50км от града има военна база, която не реагира. Което е още по странно. Следват въпроси от пресата към генерали на ВВС и отговорите са замазващи. Очевидно е че или САЩ имат нови летателни апарати или са извънземни летателни.
22
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За зона 51 не знам..............дали там има извънземни, но другото си е вярно.........илюминатите управляват света , никой не е кацал на луната, а за 11 .09 всички знаем кой го организира!
21
0
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Те от Днес не искат да отразяват български празници , това им една от задачите .....
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех тези руснаци и русофили, много ги боли отзад кацането на Луната.
19
11
 
6
 
! Отговори
До чичо преди 4 години
Поредната руска конспирация как американците никога не били кацали на Луната ........
18
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес.бг,днес честваме 182 години от рождението на Васил Левски.Пишете за зона 51 и всякакви други пр..тии,но за този важен ден нито дума.А пък по БТВ дават турски филми.Сбъркана работа.
17
8
 
6
 
! Отговори
Жалки преди 4 години
Традиционни руски конспирации .........
16
6
 
2
 
! Отговори
преди 4 години
Тъи като о4евидно до зоната няма как да стъпи крак можем само да 4етем писания по форумите, НО хора които са "псаиквали" зоната с разни пси техники - remote viewing, Оut of Body Experience и тн. твърдят 4е там има технология, която възпрепядства дори и такива вмешателства...така 4е както и със вси4ко останало можем само да гадаем..Аз ли4но 4акам с нетърпение някои да ми я даде като Remote Viewing обект...
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще намерят дебели американски чичаци които пият бира и приличат на летящи чиний в обиколката на корема...
14
3
 
6
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Пилот на пътнически самолет летял през ноща до Зона-51 твърди ,че от базата излитат обекти излъчващи силна светлина , движат се с непознато голяма скорост , променят внезапно посоката и се връщат обратно в базата. Руснаците са на тръни.Има и запис.