Кучето у дома - помага и на сърцето

Собствениците на четириногите се оказаха с по-здрави сърца
25 авг 2019 15:30, Петя Славова
44
Кучето у дома - помага и на сърцето
Снимка: pexels.com

Хората, които имат кучета, са с по-здрави сърца, защото се движат повече и се хранят по-добре, съобщи БТА, позовавайки се на в. "Mirror". Нивата на кръвната захар на собствениците на кучета обикновено са отлични. Най-често те не са пушачи.

Учени от университетската болница в Бърно събраха здравни данни и социоикономическа информация за 2000 чехи от 2013 до 1014 г. До 2030 г. те ще правят анализи на всеки пет години. Първите резултати от тазгодишната оценка показва, че притежаването на куче е полезно за състоянието на сърцето.

Оценяваните фактори са индекс на телесната маса, хранене, физическа активност, тютюнопушене, кръвно налягане, холестерол.

Около 42 процента от участниците в изследването притежават домашен любимец - 24,3 процента куче, а 17,9 процента - друго животно. Собствениците на кучета се движат повече и се хранят по-здравословно в сравнение с притежателите на други домашни любимци, както и в сравнение на хората, които не се грижат за животно.

"Най-голяма полза от домашните любимци имат собствениците на кучета, независимо от възраст, пол или образование" - каза д-р Андреа Маугери от екипа. Той препоръча хората, които искат да подобрят състоянието на сърцето си, да си вземат куче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
0
 
! Отговори
До Просо преди 4 години
Не е нормално кучето да мирише - да няма някакъв кожен проблем, категорично заявявам не е нормално куче да мирише?Да не би да има някакъв кожен проблем, или да се е къпал в морето или други басейни.Не е нормално, да мирише, наистина не е нормално - заведете го на лекар..Да не би ушите му да миришат, но те се почистват веднъж седмично.Съчувствам ви ако казаното от Вас е истина, трябва да откриете причината.Успех!
41
2
 
0
 
! Отговори
До Просо преди 4 години
Кучетата не МИРИШАТ.Чисто физиологично и анатомично - НЯМАТ ПОТНИ ЖЛЕЗИ.Не е нормално кучето да мирише!Вижте му *** сакчета - тогава издават миризма, защото периодично трябва да се изстискват, ако се наложи промивка с антибиотици.Какво значи къпане редовно.Куче се къпе два пъти в годината - специални шампоани, ако през останалото време е изцапано с чиста вода.Когато се слагат спотовете за кърлежи и бълхи се чака два дена, за да има ефект.За другите неща, не искам да се хваля!
40
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
до Ели:-Извинявай,но пишеш глупости!Нямаш си и представа каква чистница е сестра ми!!!!..А по-мияра го къпе най-редовно,води го на ветеринар най-редовно,купува му всякакви пръскала,витамини,каишки,..щуротии....Но по-мияра си вони!..Това е!..Не знам дали се потят кучетата,но при всички положения кожата им се ОМАЗНЯВА от естествените жлези и просто няма как да не мирише!..що се отнася до "ония"..ТИ лично помирисвала ли си някой от "кралските семейства"?Опитай некой път,ако ти се отдаде!
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селяните, когато емигрират в града си взимат домашни животни да им напомнят за село,
38
1
 
11
 
! Отговори
селянин с BMW преди 4 години
Имам си една каракачанка на село!През деня е вързана,а като се стъмни я пускам!И цяла нощ обикаля двора!Знае,че в къщата не се влиза!Не разбирам какъв *** трябва да си да мъчиш животното в апартамент!?
37
0
 
0
 
! Отговори
А аз ... преди 4 години
Съм безкрайно уморен от цялата тая разправия ... Ще ми гърмите кучето и ще ми крадете и колата след като жена ми умря ... Вземете гръмнете австро-унгареца и цялата разправия свършва много бързо ... ама не нали все Джони ... все Джони да ви върши мръсната работа ... А знаеш ли колко попове има зад тоя австро-унгарски нецар.
36
9
 
4
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Накрая и да не се омъжваме - мъжете цапат тоалета, потят се, хъркат и имат косми.По същата логика да не раждаме деца - защото без контрол вършат нужди, цапат, реват и събират *** от улиците.Хигиена бре хора и възпитание, възпитание.Утре ще ни кажете и какво да ядем? Вечно сте недоволни!Ако може сами да сте на тази планета най-добре.Българите сме верно... не народ...
35
8
 
2
 
! Отговори
До Просо преди 4 години
Ели:Не искам да обидя сестра ви, но липса на хигиена, за която не е виновно кучето.А човекът, не напразно кралските семейства имат кучета - коргита, Виктория -Колита, в цял свят елитите имат кучета, само в БГ пречат.Истината е, че какъвто е човек към себе си, такъв е и към животните, по същата логика да не гледаме коне, да не плуваме с делфини, и да не ходим в гората, че има мечки.А дете отгледано с домашен любимец, е най-щастливото дете.Кажи на дете куче, кон, папагал и виж ЩАСТИЕТО!
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОЖЕ ДА СА С ПО-ЗДРАВИ СЪРЦА, НО ЗА МОЗЪЦИТЕ ИМ НЕ Е СЪЩОТО ВЯРНО.
33
0
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Ели 23 Без куче , цветя и тъща в къща.Поговорката е моя и е патентована.
32
0
 
6
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До Имал съм кучета 18 ***..от от съседни вход е вързал 3 кучета пред блока. Нищо не работи и храни кучетата само с хляб. Бяха 4 , едното умря от глад.Къде да се оплачем ?
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората, които имат куче по принцип са ***, затова са го взели.
30
6
 
9
 
! Отговори
сексолог преди 4 години
Основно в апартаменти се отглеждат кучета от самотно живеещи жени, на и над средна възраст. Кучетата са предимно мъжки. Защо, сетете се сами !
29
4
 
15
 
! Отговори
бг преди 4 години
Човешко жилище в което се отглежда куче смърди на пор-вдовец. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28
3
 
16
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Смрад, косми, съсипани мебели...И с какво това помага на сърцето? Можеби кардио тренировката с прахосмукачката?
27
2
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
сестра ми имат "куче"..Отглеждат го в апартамента...Това добиче така е ОВОНЯЛО цялото жилище,че просто е гнусно да влезнеш.Разбира се,ако им кажеш,ще ти изтръгнат сърцето..Да не говорим,че цялото стълбище е ТЕЖКО ОПИКАНО от тоя.."лубимец".............Изобщо,както отбелязах ОТ ОПИТ,кучкарите са особена категория двукраки...Всъщност,кучето ДРЕСИРА стопаните си,а не обратното!!Те му стават СЛУГИ..
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КУЧЕ У ДОМА - КЪСА НЕРВИ, МОКЕТИ, МЕБЕЛИ, ДАМАСКИ
25
4
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
както и да е,някой го отрови и улицата миряса..ЗА ИЗВЕСТНО време.СЕГА,друг съсед има "чедо" на въпросния по-мияр,който е наследил майка си.ВСЯКА вечер в 10 часа започва да скимти,***,подсвирква поне два часа..БЕЗ ПОВОД!Прави същото в 2 часа през нощта и сутрин на зазоряване.положението е кошмарно!..разбира се,със съседа се разбираме добре,но ако му кажа,ще си развалим отношенията....кучкарите са ОСОБЕНА ПОРОДА ДВУКРАКИ,с тях не можеш да се разбереш..
24
4
 
17
 
! Отговори
кинолог преди 4 години
До Ели... Чисто куче е като овца стръвница, козел единак, граблив заек или куца змия ! Няма такова животно ! Кучето, макар и произлязло от вълка и с 1/3 мозък по-малък, поради затъпяване свързано с човешко отглеждане, си има инстинктите да си осмърдява територията ! Кучетата миришат тежко и гадно. Вонята им се пропива трайно в дома на неумните им отглеждачи !!! Куче се отглежда извън помещенията обитавани от хора !!! Капиш ?!?
23
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
хм!..Не знам колко са по-здрави сърцата на кучкарите,но мога да ви кажа,че НЕРВИТЕ на съседите се разболяват...Ето например:-В съседната къща имаше един..невероятен зъл ***,с размер на голяма котка..тоя същия ВСЯКА ВЕЧЕР подаваше *** от оградата на съседите и лаеше та се късаше С ЧАСОВЕ!!!..БЕЗ ПОВОД!Всичко това ставаше под прозореца на едни възрастни хора,мъжът имаше проблеми със сърцето..та си представям как е кънтяла стаята им ,защото през лятото прозорците са отворени..