Решения на гладен стомах? Лош избор!

Учени установиха, че гладните хора са припрени
18 сеп 2019 22:40, Петя Славова
13
Решения на гладен стомах? Лош избор!
Снимка: pexels.com

Взимането на важно решение на празен стомах може да доведе до лош избор, твърдят шотландски учени, цитирани от ирландското издание на в. "Индипендънт".

Учени от университета на Дънди установиха, че гладът значително променя начина, по който хората взимат решение, предизвиква припряност и те могат да изберат не толкова благоприятен вариант за тях.

Гладът променя предпочитанията за изгода в области, които въобще не са свързани с храна, като финанси или лични взаимоотношения, пише БТА.

Учените са тествали за изследването 50 души два пъти - на гладно и след като са се нахранили нормално. На гладно участниците предпочитали да получат по-малки хипотетични награди, отколкото по-големи по-късно.

Известно е, че човек не трябва да купува храна гладен, защото тогава е по-вероятно да предпочете нещо нездравословно

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: гладученирешение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Ясъмкон преди 4 години
В университета на дънди работи пр. Николай Же лев. Той е професор по медицински биотехнологии. Българин, доколкото знам отритнат от нашите *** реализирал се на запад. Успешен човек. Екипа му е направил много добро за човечеството потърсете го в гугъл. Само че таа драскачката пише за некакви недоносчета 1ви курс открили че гладен не требва да избираш. Уат да фок м8!?!?
9
0
 
1
 
! Отговори
Ясъмкон преди 4 години
В университета на дънди работи пр. Николай Желев. Той е професор по медицински биотехнологии. Българин, доколкото знам отритнат от нашите *** реализирал се на запад. Успешен човек. Екипа му е направил много добро за човечеството потърсете го в гугъл. Само че таа драскачката пише за некакви недоносчета 1ви курс открили че гладен не требва да избираш. Уат да фок м8!?!?
8
0
 
3
 
! Отговори
MGTOW преди 4 години
....не са тея от никакъв Дънди. Това са си нашите от БАН. Само те могат да установят нещо, което ясно на всички още преди да съществува модерната цивилизация.
7
0
 
4
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
Стига бе?!? Ей значи гледай ги тея учени, напредват. Аз съм чувал, че и колелото и топлата вода скоро ще ги установят, ама не е ясно още де...
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда от изследване за да установиш това.И не е само с яденето а и с останалите физиологични нужди.Да ме бяха попитали и щях да им кажа.............
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Титуляра 4Нямаш си идея колко глупаво звучи това което казваш!!Тази максима от соца към днешна дата е тотално погрешна.Тези които ядът за да живеят обикновенно не живеят дълго.И още, като не ядеш какво правиш щото каквото и шда правиш то няма никакъв смисъл!!!Няма да ме разбереш щото си с IQ на *** но това е без значение.
4
1
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Българският народен гений се е изказал отдавна по въпроса с култовата реплика:"Гладна мечка хоро не играе". После обаче се е почесал по главата и прозорливо е добавил: "... ама като се наяде, й седоспива".Мечката де...
3
5
 
1
 
! Отговори
Титуляра преди 4 години
Аз и някой като мен ядем за да живеем, но има и такива които живеят за да ядът. "плющът"
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дебелите мислят с .....,...
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дебелите мислят егоистично,но практично!С пълен човек гладен няма да останеш!