Стопанина - като кучето. Как се получава?

Такава закономерност откриват датски учени
18 сеп 2019 22:33, Петя Славова
4
Стопанина - като кучето. Как се получава?
Снимка: pexels.com

Какъвто господарят, такова и кучето му. Дебелите хора в редица случаи отглеждат кучета с наднормено тегло, сочат резултатите от датско изследване, цитирани от Франс прес.

Учени от университета в Копенхаген установиха, че кучетата с наднормено тегло са над 2 пъти повече у натрупалите излишни килограми собственици на четирикраки (35 на сто), отколкото у онези със слаба фигура или нормално телесно тегло (14 на сто).

Изследването обхванало 268 кучета, като 20 на сто от тях били с наднормено тегло.  Оказало се, че са виновни лакомствата - собствениците с нормално тегло били склонни да ги използват с "образователна" цел, за да може животното да получи възнаграждение, докато собствениците с наднормено тегло прибягвали до тях без видима причина.

"Става въпрос например за собственик, който се излежава на канапе и поделя с кучето си последните парчета от сандвича си или последната си бисквита", заяви ръководителката на изследването Шарлоте Бьорнвад.

В развитите страни между 34 и 59 на сто от кучетата са с наднормено тегло, показа международно проучване от 2016 г. Това е свързано с риск от по-малка продължителност на живота, намалена мобилност, диабет и сърдечни болести като тези у хората. Животът на прекалено дебелото куче е средно с 1,3 години по-кратък от този на кучето в добро здраве.

Резултатите от изследването са публикувани в Preventive Veterinary Medicine, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ,,мутрите'' кучетата са ***,без значение каква порода са. Научно доказано.От това си правете изводи,кой на кого влияе.
3
2
 
7
 
! Отговори
Ами характерът? преди 4 години
Ако видиш на улицата хубаво момиче, което води злобно лаещо хубаво кученце, това означава ли, че и момичето е злобно?
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само това.Имах едни познати (семейство) с дакел.След 5-6 години заедно с дакела заприличаха на него.Мутрите им направо станаха като на дакела.УЖАС.
1
5
 
3
 
! Отговори
Хот дог преди 4 години
Направете изследване за теглото на кучетата в Корея.