Ретро влак с парен локомотив потегли за Черепиш

Влакът се задвижва с въглища
Обновена: 22 сеп 2019 10:50 | 22 сеп 2019 10:50, Александър Попов
9

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БДЖ пусна ретро влак с парен локомотив, който потегли тази сутрин от София за Черепиш. Екзотичното пътуване е по повод Деня на независимостта, а композицията се задвижва с въглища.

Всички туристи, които предпочетоха да се возят както е било преди години, ще посетят Черепишкия манастир "Успение Богородично" и да разгледат музейната част в комплекса.

В обратното направление композицията с ретро локомотива ще тръгне в 14:15 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: БДЖЧерепишРетро влак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Жорката преди 4 години
Как това е новина - то цялото БДЖ е ретро влак, просто зависи от коя епоха ще ти се падне композиция.
6
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ееее чак сега ли я съобщиха тази новина? Трябваше вчера да пишат че от днес тръгва влака за Черепиш. Все гледам в техните сайтове а то няма никакво инфо. Българска работа. Трябва явно да стана екстрасеанс за да знам....
5
3
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Както е тръгнало, скоро БДЖ-то ще трябва да свали от паметници и постаменти такива локомотиви, да ги разблокира от държавния резерв, ако някъде все още са останали непродадени и ненарязани за скраб, акоиска да има все още движещи се влакове. А и в поддръжкатаим сега сме точно на нивото, на годината, в която пише че е произведен тоя, че и в обучението на персонала.Но-важното е че сме демократи, стабилни, предвидими, членове на ЕС и Нато, а инвеститори задръстват магистралите ни.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таман ,ще видят запустелият семинарски комплекс.Прилича на змиарник.Моторните рокендроли,можеше да отидат почистят,ако не друго.Всяка година викат отецда ги благиславя.Може да върнат жеста.Манастирът е Благодатен.От там еразказът за Баба Илийца.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Току що информацията за този влак беше предадена на ЕВРОПЕЙСКИ КОМИСАР ПО ЕКОЛОГИЯТА.Странно, защото веднага получихме телефонно обаждане и обещаха, че България ще бъде осъдена солено. Още във вторник ще има нота до България.Време е министъра на транспорта да се срещне с европейския комисар и да му връчат глоба
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало така ли борите мръсният въздух като бълвате пушек с локомотив от на баба ми ерата. Това чудо на техниката такива сажди бълва че където мине кислород не остава. А иначе реват че автомобилите били замърсявали а това чудо за час бълва пушек колкото за сто коли за година.
1
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Вчера протестираха, днес вече оправят екологията, където мине влака...