Мит е: Подстригването не кара косата да расте

Вижте какво казва специалист
14 окт 2019 13:47, Ивета Иванова
8
Мит е: Подстригването не кара косата да расте
Снимка: Pixabay

 От малки ни учат, че косата трябва да се подстригва често, за да се махат нацъфтелите връхчета и тя да расте, да е по-блестяща и жива. Но се оказва, че това може да е една голяма заблуда.

Това, че редовното подстригване кара косата да расте по-бързо, не е истина, пишат от списание "Seventeen". Стилистът Анджела Стайлс разби на пух и прах този мит пред изданието.
 
"Има един разпространен мит, че да подстригваш косата, ще я накара да расте по-бързо. Това не е задължително вярно. Да се подстригваш прави косата по-здрава, защото така се махат космите, които биха цъфнали...
 
Ако позволите цъфналите краища да останат по кичура, космите ще продължават да цъфтят и никога няма косата ви да порасне", обяснява тя.
Анджела посочва, че редовното подстригване на цъфтежа ще задържи косата ви на същото ниво, на съща дължина, но няма да увеличи растежа и да направи косата ви много по-дълга.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Секретни документи на армията на САЩ показват че човек трябва да има поне 7 см коса Косата и брадата на човек действали като антени , като продължение на нервите на човек Открили са го по време на виетнамската война Взели са в армията нарочно американски индианци заради техните умения Но като изкарали тренировъчния период видели че давали много ниски резултати Оказало се че е от това че ги стрижат като влизат в армията Индианците без коса губели способностите си на ловци , следотърсачи
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стилистът Анджела Стайлс разби на пух и прах този мит пред изданието.Стилистът? Сериозно? Митовете се разбиват предимно чрез експерименти. Събиране на данни. Научно обосноваване на получените резултати.*** не, една стилистка, дето няма и средно, с тройки по биология, химия и математика - седнала пред едно списание и почнала да разбива мит след мит. Ем... Една снизходителна усмивка и подминаваме.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не носете шапки! За мен това е най-големият убиец на косата!Преди години в казармата много приятели оплешевяха за 1-2 години!А и ако погледнете - почти няма военен с коса - Факт, който статистиката няма как да обори. Дали е заради запарването или заради търкането в шапката или нещо друго, но за мен шапка и коса са несъвместими. Когато е студено - лента на челото и толкова!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че има ли още вярващи в такива бабини девитини?
3
1
 
3
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
До 3С "поливането" не знам дали е вярно, по-скоро не. Но с чесането/масажирането на скалпа е точно обратното - масажирането и чесането на скалпа помага за растежа на косата. Вярно, че съм го пробвал повече по време на къпане, но не мисля, че водата има роля.Това съм го чел преди мног години.Колкото до подстригването и растежа - никога не съм вярвал, че имат връзка.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Като се къпеш редовно, се чешеш по-малко, за това косата ти пада по-малко :)
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да наистина и на мен понякога ми изглежда че косата и ноктите растат по бързо когато редовно ги "напояваме" със вода. Но дали това наистина е така? Може би голямо значение има и храната. Някой храни стимулират растежа повече от други и ние може да си помислим че е от водата понеже през същия период сме се къпали по често. Няма как да разберем истината докато не направим контролиран тест със измервания при фиксирана диета.