6 предразсъдъка, от които е време да се откажем

Младите хора правят повече секс
21 ное 2019 21:48, Михаела Лазарова
5
6 предразсъдъка, от които е време да се откажем
Снимка: Istock

На прага на ново десетилетие сме и е време да погледнем назад и да видим кои стереотипи и предразсъдъци трябва да останат в миналото завинаги.

Хората без партньор са отчаяни да имат връзка.

Ако вярваме само на романтичните комедии, то хората без връзки са не само самотни, но и нещастни, отчаяно търсещи любов и сериозни отношения. Но не бива да забравяме, че сме на прага на 2020-а година и подобно вярване е доста остаряло и невярно в днешно време. Все повече хора, които не са романтично обвързани, се чувстват добре и не се стремят на всяка цена да имат партньор, просто защото всички около тях вече са женени. Този тренд има и подкрепа от едно изследване, публикувано през 2017-а в Journal of Personality and Social Psychology, чиито резултати показват, че средностатистически хората без връзка са с по-висока самооценка в сравнение с хората, които са имали връзка, продължила по-малко от година.

Женените хора са скучни.

Живеем във време, в което хората държат все повече на личното си пространство, на свободата, искат да се забавляват и това не се променя с брака, напротив. Женените хора също излизат и се забавляват, пътуват и ходят на нощен бар. Да, може би вече не е така интензивно както в ергенските години, но при желание от страна на двойката, това е възможно и се случва.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: успехлично щастие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Да преди 4 години
До коментар 3,Знаеш ли как се отказва алкохол ? Когато от 1 чаша червено вино така се натровиш, че после... няма да казвам :)Истината е, че сега алкохола е чиста отрова и човек наистина може да влезне в токсикологията от 1-2 чаши вино например :(
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Женените са скучни ако си на 20 и се чудиш дали така да се напиеш, че да повръщал до зори или до обяд.
2
0
 
15
 
! Отговори
Михаелке! преди 4 години
Стереотипите и предразсъдъците, свързани с любовта и секса се борят не с философстване, а с енергично и редовно действие!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И още един предразсъдък, който се е промъкнал и тук - възрастните правели секс само с помощта на фармацията, което е напълно невярно.