Китайците клонираха полицейски кучета

Те вече проявяват умения нехарктерни за възрастта им
22 ное 2019 17:22, Ния Христова
12
Китайците клонираха полицейски кучета
Снимка: Ройтерс

Китайски експерти са взели ДНК от вече доказали се кучета в полицията и са клонирали шест малки, ,съобщиха от в. "Дейли мейл".

Кученцетата са се появили на бял свят през август и вече проявяват умения нехарктерни за възрастта им. Четири от кученцата са от едно кутило. ДНК-то им е почти сто процента идентично с тази на донорите им, Шъдин и Ажи. Шъдин е порода белгийски малиноа и е на пет години. Има изявени силни лидерски качества, силно обоняние и отлични издирвателни способности.

Проектът се организира съвместно от базата за полицейски кучета в Пекин и частната компания за клониране на домашни любимци- "Синоджин". Кученцата са създадени от получената клетъчна линия фиброласти в резултат от взетите проби от донорите. Всичките кученца изглеждат идентично и са със сходни характери и умения.

Това не е първият опит на китай за клониране на куче. През март тази година малката Кунсюн е била клонирана от 7- годишно женско куче-вълк.Кунсюн е създадена за китайската полиция и армия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
2520-та г. преди 4 години
Войната на клонингите.
9
1
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Засега, всички клонирани животни мистериозно умират след не много години...
8
1
 
1
 
! Отговори
Браво. преди 4 години
Китай развива науката, докато Европа си играе на дръж ми шапката с бежанците.
7
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Това е добре, но е много важно да се работи по клониране на органи - да се възстанови орган на донора, ето това е абсолютен пробив, оттам насетне огромни хоризонти за лечение се откриват. Но поддържащите лекарства за купища заболявания са милиарди и никой няма интерес от това
6
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
В следващата статия очаквайте полицейски кучета да клонират китайци.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Четири от кученцата са от едно кутило."Кутило е грешно изписване на котило. Отделно котило се ползва за котки. Също като "окотвам се"(а не "окутвам"). Представете си сега - кучето се е окотило...Интересни хора списват статиите...
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В най-ранен стадий, Клонираният екземпляр проявява ум и способности като на възрастния донор и почва да надгражда.Бъдещето е на суперумни човеци, с поръчана красотаотвън и отвътре.Засега сме още в ужаса на риелитито. Ламя до ламята. Мангизи безморал.
3
2
 
11
 
! Отговори
Хъш преди 4 години
А ние клонираме тикви! И си ги избираме да ни управляват.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кутило, а? Пак успявате да впечатлите читателите си чрез изобретяването на нови думи. Или казано другояче - с неграмотността си.
1
1
 
9
 
! Отговори
А, преди 4 години
Южнокорейците от години клонират кучета.Вярно,не полицейски,но клонират.Сега амбицията им е да клонират мамут ако успеят да извлекат достатъчно генетичен материал от намерен много добре запазен такъв в Сибир през 2013 година.