7 съвета за облекчаване на настинката само за ден

Ето как да се излекувате бързо и лесно
3 дек 2019 19:00, Ивета Иванова
1
7 съвета за облекчаване на настинката само за ден
Снимка: Pixabay

 Времето става все по-студено и сезонът на настинките вече е тук. Ако просто сте настинали, не става въпрос за грип и не е нужна лекарска намеса, можете бързо да се възстановите, ако останете за ден вкъщи и спазвате някои правила. Ето и какви са съветите на "Тhe Sun".

 
Горещ душ сутринта
Вземете си топъл душ още след ставането от сън, дори да е рано. Горещият душ намаля кашлицата, защото парата прочиства запушените синуси, обяснява Рон Еклес, професор в Университета в Кардиф. Горещата вода може да облекчи болката в крайниците.
 
Витамин С със закуската
Най-полезно е да поемете голяма доза витамин С сутрин. Може да си направите плодова салата от портокали и киви или да добавите боровинки към кашата, която хапвате за закуска. Зарежете кафето и чая, докато сте болни. Кофеинът ви дехидратира, което не е добре. Пийте много портокалов сок.
 
Супа за обяд
Супата е вълшебна храна и не е лъжа, че тя може да лекува настинките. Ако сте болни, за обяд яжте топла супа. Тя е хранителна, в нея има много полезни съставки и ви кара да се чувствате по-добре, докато я хапвате.

Пийте вода
Ако сутринта сте пили повече портокалов сок, на обяд и следобед заложете на вода. Много е важно да сте добре хидратирани, когато сте настинали. Ако ви дразни гърлото, водата може да облекчи болката. Не пийте алкохол, той също дехидратира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: здравеболестнастинки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
съвет преди 4 години
Пиете на гладно една чаша водка, като не е задължително да е на екс и лягате да спите добре завит. На другия ден може да боли глава, ама няма да имате настинка.