Кои са най-мръсните места по летищата?

Вижте кои места да избягвате
4
Кои са най-мръсните места по летищата?
Снимка: Istock

Вирусите са навсякъде, особено където се събират много хора, а повърхностите наоколо се докосват от хиляди пръсти на ден. Едно такова място е летището. В сезона на празниците, който наближава, много хора ще пътуват, за да празнуват с близките си вкъщи. За да се предпазите от вируси, грип и други инфекции по време на пътуването си, вижте кои са най-мръсните и заразени с вируси места по летищата, за да ги избягвате.

Местата със струпване на много хора

По правило претъпканите с хора места винаги са потенциално средище на вируси и зарази. На летището такива пунктове са опашката за чекиране, проверката на багажа, опашката на митническия контрол. Препоръчително е на тези места да не пипате повърхностите наоколо. Ако се наложи да ги докоснете, не забравяйте да не пипате лицето си, докато не се измиете. По възможност носете хирургическа маска, която да сменяте на всеки 4 часа.

Кошниците за багаж

Когато минавате на скенер, обикновено поставяте багажа си в касетка или кошница. Имайте предвид, че тези съдове са изключително замърсени. Те никога не се почистват от обслужващия персонал и са наситени с бактерии и вируси. При контакт с такива съдове измивайте ръцете си при първа възможност.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: вирусибактериилетища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Hah преди 4 години
Що за *** статия ?! А стадиона , а мола , а метрото , автобуса ?!?!! И психарите започват , носете маска , не носи скафандър !! Болен мозък
1
1
 
6
 
! Отговори
13 преди 4 години
Миите си ръцете и си носете антибактериални кърпи да не разнасяте вируси! Проблема не е в многото хора, а когато има и един гербаджия, комунист или друг тип ром, където пипне след него остава диря бактерии за 1 седмица. Затова човек трябва да си носи и антибактериален гел, за да не се зарази с хепатит.