Ryanair отказва да качи инвалидна количка заради... размер

Авиокомпанията предложила на жена да си я смени с обикновена
6 дек 2019 13:07, Ния Христова
30
Ryanair отказва да качи инвалидна количка заради... размер
Снимка: Ройтерс

Белен Хуесо, която има рядко заболяване, което причинява обездвижване, прикова вниманието в Испания след сблъсък с Ryanair, съобщава bTV.

Причината е, че авиокомпанията отказала да качи инвалидната й количка. Причината - параметрите й надвишавали изискванията за размер на багажа посочени от компанията.

Хуесо е трябвало да лети от Севиля до Валенсия на 9 декември. Жената е закупила билета си и след това онлайн регистрирала размерите на инвалидната си количка. От авиокомпанията я информирали, че електрическата количката надвишава позволените размери за багаж и отказали да я качат.

Предложили на жената да използва обикновена инвалидна количка, но заради заболяването си Хуесо се нуждае от специализирана електрическа количка.

Първоначално от Ryanair дори отказали да върнат парите за билета, който Хуесо закупила, но след като жената привлякла медийното внимание, бързо размислили.

От авиокомпанията се извинили на жената, но подчертали, че не могат да направят изключение, когато багажа надвишава посочените размери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: пасажербагажРайънеър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
А защо не е използвала услигите на авиокомпания имаща възможост да превози електрическата и инвалидна количка ? Защо трябва да пътува с тази малка бюджетна компания която всички значт че лети с МАЛКИ самолети и няма много място за багаж та какво остава за електрически инвалидни колички .... или просто скандал да има . И някакви драсканици по медиите . И купища възмутели и съчувстващи коментари ....
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стаюрд съм и смея да твърдя, че не става въпрос за опасен товар, а за размери в този случай.В авиокомоанията в която работя имаме подкатегория за инвалид с електрически стол.Ако батерията може да се сваля тя се превозва в пътническа кабина. Има и такива с вградена батерия, която не може да се сваля, тогава се превозва в карго отсека, но не отказваме превоз...
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25:) за какво желание точно говорим, това е лоу кост, няма желания тука. За цената на билета получаваш базисна услуга превоз, всички останали желания се заплащат. Ако си купи 4-5 пъти по-скъп билет за някоя бизнес класа, сигурно би могло да е по-различно и да я упътят с мазна усмивка, но едва ли базплатно. Това е опасен товар и по-евтино ще и излезе, като кацне да си купи нова количка.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При желание са могли да намерят решение, спокойно са могли да изпратят количката с следващата самолет които е товарен и има условия за това. Това се прави примерно с загубени багажи, система работеща има.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да обобщим - опасните товари са класифицирани по категории. Има такива (повечето експлозиви), които са забранени в целия въздушен транспорт с изключение на военния. Има други, които са разрешени в транспортните самолети, но не и в пътническите. В транспортен също се пренасят до кабината, а не навътре, за да може персоналът да има достъп до тях и да реагира при опасност. В пътнически някои неща могат да се носят в салона, но не и в куфара. Там също става дума за човешкия достъп и реакция.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма защо да ми пишете минуси, работя в областта на въздушния транспорт и знам какво е разрешено. За ръчния багаж и куфара има различни правила. Става дума за багаж, до който има или няма достъп по време на полет, за да може да има човешка реакция. Всички уреди с литиеви батерии, както и самите батерии, са забранени в куфара от 2015 година, но разрешени в ръчния багаж. Включително електронните цигари. Батерии за инвалидни столове също не могат да се принасят в търбуха, но могат в салона.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова човек трябва да се информира предварително, какво в кой багаж може да се носи. Електронни цигари (заради батериите) са разрешени в ръчния багаж и изобщо в салона, но никога в куфара. Защото този багаж е в търбуха и до него няма достъп и не може да се реагира, ако литиева батерия се запали по време на полет. Има реално паднали самолети затова. Дори искаха да ги забранят изобщо във въздушния транспорт, но просто не е възможно заради телефоните и лаптопите и именно инвалидните столове.
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяха една читава авиокомпания, уважаваща себе си и пътниците си, щяха да намерят решение и да превозят жената по един или друг начин. Все пак това е по-нестандартен казус, който не се случва редовно и вярвам, че щяха да намерят опция да натоварят жената с количката й. Но За Райънеър пътниците са просто товар и средство за лапаница, затова не си дават никакъв зор да направят нужното.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо има хора, които си мислят, че човек се ражда с ПРАВОТО да пътува със самолет. Това е машина която си има спецификации които изискват определено физическо здраве. Има хора, които примерно заради проблеми със сърцето не могат летят. Те кого да отидат да съдят?
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Батериите на количката също са опасни за превозване със самолет. Последният път като летях ,ми бяха преджобили куфара и взели електронна цигара на стойност 80 евро. Като пристигнах намерих една бележка в куфара с обяснение ,че е потенциално леснозапалим и самовъзпламеняващ се предмет. И тва е ,пих една студена вода.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В кабината на райънеръския 737 няма място за инвалидна количка. В много авиокомпании е така и условието е хората да ползват наличните седалки. Инвалидният стол се сгъва или поставя в багажното отделение. Обаче електрическата количка не се сгъва (не става за кабината), но не става и за багажното, защото има батерии, чиито капацитет със сигурност превишава лимита за превоз в самолет. Така че не разбирам тук каква точно е новината/драмата.Така че, тази новина е клюкарница
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За нищо не стават тия ейй!!
14
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом служителите нямат останала капка човечност и съчувствие, тогава да ги уволнят и да ги сменят с роботи.
13
2
 
7
 
! Отговори
до пепи преди 4 години
Щяла е да лети на 9-ти, в бъдещо време. Билетът е купен предварително. То акъл трябва за да се разбере това което е прочетено. Като ти е плитко пипето Пепи, мисли преди да пишеш коментари.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с провизиите от хотелската закуска е вярно. Много хора ядят като прасета, защото е безплатно, трупат си храна, която не могат да изядат и трябва да я изхвърлим, или си правят провизии. Рекордът беше един, който беше ял вече и си беше направил 9 допълнителни хлебчета да ги яде цял ден. Един с провизии даже ни искаше торбичка да си ги сложи в нея.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Среден на ръст мъж трудно намира начин как да си свие краката в самолетите на тази жалка компания.
10
7
 
4
 
! Отговори
пепи преди 4 години
Как пък случката е станала на 9 декември а пък новината е от 6 ти.
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отвратителна компания. Но има доста фенове сред населението, което няма нищо против да се отнасят с него като с ***, стига да е по-евтино. Отиват на почивка, крадат провизии от закуската в хотела за да не дават пари за обед. Иначе качват снимки във Фейса къде били на почивка. Гнусно.
8
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Размерът има пряко отношение към безопасността на пасажерите. При аварийна евакуация ще изгорят като факли, заради една количка, която им се пречка. Правилата в авиацията са писани с кръв и са железни. Като не и изнася, да се вози на волска каруца.
7
5
 
22
 
! Отговори
дядо Поп преди 4 години
добре е да се помага на инвалиди,но в един момент стават много нагли и злобни и започват да си мислят ,че света трябва да се върти около тях........................