5 храни за гладка кожа

Вижте какво да има в менюто ви
9 дек 2019 17:52, Ивета Иванова
3
5 храни за гладка кожа
Снимка: Pixabay

 Акнето е досаден проблем за много тийнейджъри. Понякога кремовете, парните бани и отказът от определени храни не могат да помогнат в борбата с пъпките, ако те са прекалено упорити. Но има храни с вълшебни свойства, които трябва да включите в режима си, защото те ще ви помогнат да изчистите кожата си от алергии, зачервяване, пъпки, замърсяване. Вижте кои са те, според американския "Cosmopolitan".

Ядки
 
Ядките и семената са мощни храни, които съдържат омега-3 мастни киселини, винамините А, В и Е, минерали, антиоксиданти и мононенаситени мазнини. "Благодарение на това, че ядките и семената са питателни, кожата става добре хидратирана. Така тя става е по-еластична, спомогнато е регенерирането на клетките и е защитена от свободните радикали", казва д-р Денди Енгелман, дерматолог.
 
Плодове
 
Повечето плодове са с високо съдържание на витамините А и С. Те съдържат и мощни антиоксиданти, които стимулират продукцията на колаген и помагат на кожата да стане по-мека и еластична. Антиоксидантите в плодовете също я пазят от свободните радикали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: кожаздравехрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинският крем е Шпермолинка.
2
2
 
1
 
! Отговори
козмети4ка преди 4 години
Няма ли по нормални снимки освен такива татарести ? Не сме в туркестан все пак, нали така ?
1
1
 
7
 
! Отговори
циник преди 4 години
Мъжко мляко.