6 храни, които са полезни за косата

С какво да се храним?
Обновена: 11 дек 2019 14:13 | 11 дек 2019 14:13, Ивета Иванова
4
6 храни, които са полезни за косата
Снимка: pexels

Някои храни помагат косата да е по-здрава, мека и да има повече обем. Шампоаните и балсамите се грижат за здравето на косата, но хранителните съставки, които поемате, са не по-малко важни. Не залагайте само на скъпи продукти, а променете диетата си, съветват специалсти. Ето какво да хапвате.


Моркови
 
Те са известни със своите ползи за зрението и за кожата, но са супер храна и за косата. Тези зеленчуци помагат на косата да стане здрава, да расте по-бързо и да стане по-гъста. Морковите са богати на витамин А, заздравяват косата в корените и помагат в борбата с косопада.

Стриди
 
Тези морски деликатеси са шампиони по съдържание на елемента цинк, затова е хубаво да ги включите в менюто си. Цинкът заздравява скалпа и ви помага да се справите с досадния пърхот.

Тиква
 
Перфектна храна за есента и зимата! Тиквата съдържа витамин А, който помага на организма да произвежда себум. Това е специфичен мастен секрет и така косата ви винаги ще е блестяща и жива.
Сьомга
 
Сьомгата е много полезна за имунната система, нерната система, храносмилането, кожата, а и за косата.  Ако редовно хапвате тази риба, ще се преборите с косопада и косата ви ще е по-здрава и блестяща. Специалистите препоръчват да ядете сьомга 3-4 пъти в седмицата, това ще се отрази положително и на фигурата ви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
баба ти се сьомга е яла, жалям ти акъло
2
1
 
4
 
! Отговори
морков преди 4 години
До Анонимен 1Като нямаш пари за сьомга яж тиква. Познавам една тиква ама и тя нямя коса.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой ще ми плаща сьомгата и стридите?