Напукани и сухи устни: 6 продукта, с които да ги излекувате

Вижте кои са те
12 дек 2019 20:50, Ивета Иванова
7
Напукани и сухи устни: 6 продукта, с които да ги излекувате
Снимка: Pexels

Устните започват да се напукват, когато температурите паднат и навън е студено и ветровито. Това се дължи и на понижената влажност на въздуха през есента и зимата - така кожата се изсушава. Едно как да се преборите с това неприятно усещане. 

Торбичка зелен чай
 
В зеления чай се съдържат кофеин и танин, които успокояват болката, щипенето, причинени от раздразнените устни. Трябва да сложите торбичка от този чай в гореща вода за няколко минути. Потъркайте устните с нея, все едно си слагате гланц. Така ще махнете сухата, мъртва кожа от повърхността на устните.
 
Масло от ший
 
Това масло е пълно с витамини - А, Е, К, F и е едно от най-добрите средства за лекуване на напукани устни. 

Кокосово масло
 
Този продукт стана изключително популярен в последните години и е доказано, че има много ползи за кожата. Нанесете слой кокосово масло върху раните на устните и веднага ще усетите успокояващ ефект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
6
 
! Отговори
Lan преди 4 години
:) Да бе, истината е НИКАКВИ продукти навън в студа и никакво овлажняване (облизване), устните си се защитават естествено. Влагата по тях, независимо дали "продукт" или друга кристализира и разрушава епитлените клетки. Т.е. - колкото повече "продукт", толкова повече напукване! А иначе вътрешно - достатъчно вода и полезна мазнина, за да има с какво тялото естествено да овлажнява тези устни.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гланц !