7 съвета за ходенето на токчета

Как да изглеждате грациозни, когато сте с високи обувки
21 яну 2020 15:45, Ивета Иванова
3
7 съвета за ходенето на токчета
Снимка: Pixabay

Ходенето на високи токчета не е лесно - краката се подуват, започват да ви болят, ако сте навън много време, а и винаги има риск от спъване и падане. Ако често ходите с такива обувки, сигурно вече сте свикнали с тях и знаете някои трикове. Но, ако тепърва започвате редовно да ходите на официални събития или искате да репетирате за абитуриентския или абсолвентския бал, ето някои съвети за ходенето с токчета.

1. Изберете правилните обувки
 
Най-важното правило. Много обувки на високи токчета изглеждат привлекателно, но ги пробвайте по-дълго време и се уверете, че са ви удобни - не стискат и няма да ви направят големи рани. Ако почти не сте носили такива обувки, първо започнете с обувки с по-нисък ток, които осигуряват стабилност на глезена. Може да започнете да се учите с обувки с дебела платформа или с боти с по-дебел ток.
 
2. Разтегнете глезените си
 
Ако сте свикнали да ходите с маратонки и кецове, трябва да подготвите краката за новите обувки. Разтегнете глезените, раздвижете се, бъдете по-пластични. Може да практикувате йога за няколко минути, като се съсредоточите върху упражненията за ходила и крака. Иначе кракът трудно ще свикне да стои под ъгъл.
 
3. Упражнявайте се на килим
 
Трудно е да ходите по тръда повърхност. Първо започнете да се упражнявате да ходите на токчета върху килим. Отначало ходете бавно, после постепенно увеличавайте темпото. Ходете на килим известно време, докато краката свикнат. Ако паднете на твърда повърхност, има повече опасност от контузии и рани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Токчетата са за официални поводи. Малко жени тръгват на високи токове във всекидневието.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ходите с високи токчета по улици и тротоари в бг, сложете си протектори за скейтборд на коленете и лактите.