Съвети за почистване на бижутата

Вижте какво препоръчва специалист
19 фев 2020 18:20, Ивета Иванова
1
Съвети за почистване на бижутата
Снимка: Pixabay

Ако колекцията ви от бижута е станала голяма в последните години, вече е време да изчистите гривните, пръстените, колиетата, обеците и т.н. Ползвате бижутата често, а и вкъщи те попиват микроби и прах, дори да са прибрани в кутия. А може и по тях да има остатъци от козметика - крем за ръце, лосион за тяло, слънцезащитен крем, както и сапун. Но за да не ги повредите, трябва да следвате някои съвети.

Ето и кои са те:

Домашен препарат
 
Златните и сребърните бижута могат да бъдат почистени с препарат, който сами си направите вкъщи. Това е топла вода с няколко капки веро, което ползвате за измиване на чиниите, казва специалистът Джесика Уорч пред американското издание на "Cosmopolitan".
 
Смесете в купа топла вода и няколко капки веро, потопете бижутата там за 15 минути, а после ги извадете и почистете с детска четка за зъби - ресните на детските четки са по-меки. После измийте бижутата само с вода и ги подсушете с чиста кърпичка, а може и със сешоар.
 
Платинените бижута никога не стават на петна, но все пак трябва да почистите и тях. Просто може да го правите по-рядко. Използвайте същия домашен препарат.
 
Има и още един вариант за почистване на сребърните бижута. Сложете алуминиево фолио в купа, налейте кипяща вода и сложете сока бикарбонат. Поставете бижутата от сребро в купата и ги дръжте там 30 минути. После те стават като нови.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: бижутапочистване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Страхотна информация. След като знам как се почистват бижута, вече ще купя на жена си. До сега знаех как се почиства с метла.Научих го в казармата.А и леглата в къщи оправям по конец.