Спа процедури, с които ще ви освежат през зимата

Масаж на водно легло, солна стая...
Обновена: 23 фев 2020 16:47 | 23 фев 2020 16:47, Иванка Гъркова
3
Спа процедури, с които ще ви освежат през зимата
Снимка: iStock

Зимата е сезонът, в който не получаваме достатъчно слънчева светлина. Тогава кожата ни се изсушава и загрубява поради това, че пренебрегваме грижата за нея. Освен това времето навън ѝ влияе зле. В комбинация с напрежението, което имаме всеки ден и недоспиването, се получават тъмни кръгове под очите, торбички и бръчки.

Качествената почивка е чудесен начин за възстановяване на тялото след дългия работен ден. Едно от нещата, с които може да релаксирате, са най-различни спа процедури и терапии. Те помагат за регенерацията на кожата, премахват токсините от организма и имат още куп ползи за тялото.

Ето няколко спа процедури, с които да се освежите през зимата:

Халотерапия

През последните две години солните стаи стават все по-популярни. Халотерапията или лечението със сол, прави чудеса с кожата, подобрява дихателните пътища и има още куп ползи за организма, защото помага при определени хронични проблеми.

Халотерапията не е вид масаж. При нея трябва да стоите за около час в специално оборудвана стая, в която на определен период от време се впръсква сол във въздуха. Има шезлонги, на които може да се разположите удобно и да слушате релаксираща музика. Вдишването или инхалациите в помещението, имат противовъзпалително действие. Особено през зимата, то ще ви предпази от вирусите, които върлуват навън.

Масаж със свещи

Препоръчва се за подобряване състоянието на кожата. Топлите етерични масла я подхранват, хидратират и тонизират. Освен това масажът помага при мускулни схващания.

Спа терапията включва и нежен пилинг, при който се премахват мъртвите клетки. Тя е подходяща и за детоксикацията на кожата, намалява стреса и натрупаното в тялото напрежение.

Вижте още в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
доц. Курий преди 4 години
Спа процеруди са най добри за вагиналнитемускули
1
3
 
5
 
! Отговори
ХулиГаню преди 4 години
Мойта спа процедура през зимата-лоча ракия като смок и плюскам пръжки с кисело зеле като вол,после препи кавам улиците и правя мазни купчета на всяко кюше-много освежава и пречиства това,повярвайт ми