Кораловите рифове ще изчезнат до 2100 година?

Окисляването на океаните може да погуби този морски свят
24 фев 2020 22:00,
10
Кораловите рифове ще изчезнат до 2100 година?
Снимка: БГНЕС

Глобалното затопляне и окисляването на водата в океаните могат да унищожат всички коралови рифове до 2100 година, съобщи "Дейли мейл", цитиран от БНР.

Още по темата

Учени от Хавайския университет в Маноа установиха, че климатичните промени, предизвикани от дължащите се на човешката дейност парникови газове, са на път да унищожат между 70 и 90 на сто от кораловите рифове през следващите 20 години.

Кораловите рифове боледуват от пластмасовите отпадъци

Осъществяването на проекти за защита на кораловите рифове, включително на Големия бариерен риф край брега на Австралия, също ще се сблъска със сериозни предизвикателства през следващите години. Бъдещото замърсяване вследствие на човешката дейност ще има малки последствия, що се отнася до унищожаването хабитата на коралите, тъй като човекът вече е причинил големи увреждания на рифовете.

По-топлата вода вследствие повишаването на океанските температури стресира коралите, като ги кара да се освободят от водораслите, на които дължат 90 на сто от енергията си. Това води до избелване на коралите. Подобно избелване доведе до унищожаване на около 30 на сто от коралите в Големия бариерен риф през 2016 г. Корали могат да оцелеят след избелване, ако достатъчно бързо получат хранителни вещества. В противен случай умират за дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Природата самичка ще се отърве от заразата наречена хомосепиънс и след това ще се възстанови за няколко хиляди години все едно тумор тук никога не е имало...
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бьлгарина по наследство все си мисли че го льжат!
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИма документални кадри,има и хора от Хавай,показващи пораженията,наистина земята в Хавай е унищожена от химтрейла и хората и природата страдат!
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли какво окислява почвата и водата - ХИМТРЕЙЛ,това са коктейл от пулвелизиран алуминий и химикали,които се пръскат от военните самолети.От този коктейл с химикали и алуминий,барий и т.н. ,страда цялата планета!Дърветата,тревите също боледуват или изсъхват!
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те хората ще изчезнат, вие за рифовете сте се загрижили.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез хавайски учЕни да си гледат работата, защото не е доказано колко влияе човека и защо се случват промени и изобщо какво става. Освен ако трябва да ни насаждат вина, че цапаме и ..с.е. рем, така да се каже. А тез корали нито са първите организми, дето са не са устойчиви нито последните. Има милиони видове изчезнали преди нас! И какво от това? От такава лъженаука ги намразих тези еколози, а съм любител на природата.
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз също. Боли ме пацуна.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да де, за това дигнете данъците и спрете тока, важното е коралите да са добре а хората нека ***. Такава е зеленоджихадистката доктрина, всичко е важно, освен хората.Ако поне имаха основание, както и да е. Но тяхната е "дайте едни пари, че да продължим да ви мамим".
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааа, и ние също. Със сигурност.