За сваляне на килограми: Какво и кога да се яде?

Ето какво показва проучване
27 фев 2020 21:38, Ивета Иванова
4
За сваляне на килограми: Какво и кога да се яде?
Снимка: Pexels

Всички знаем, че има определени храни, които са по-полезни и нискокалорични от други и трябва да ги добавяме по-често в менюто си, особено ако искаме да отслабнем. Но проучвания доказват, че не е важно само какво ядем, а и по кое време от деня го ядем.

Ново германско изследване доказва, че хапването на голямо ястие за закуска помага на организма да изгори 2 пъти и половина повече калории, в сравнение с хапването на голямо ястие вечер, пишат от "The Sun". Хората, които консумират повече храни и поемат повече калории сутрин, имат по-ниски нива на захар в кръвта и за тях е по-малко вероятно да страдат от затлъстяване. Ето какво, кога и как да ядете през деня и вечер.

07:00 - закуска
 
Задължително яжте голяма и обилна закуска сутрин, когато ставате рано за работа или училище. Може да не сте много гладни тогава, но така ще изгорите много повече калории, ще се заситите и през деня няма да огладнявате толкова често.
 
Германското проучване доказва, че ако ядете нискокалорична закуска сутрин, после апетитът ви се повишава и ви се яде най-вече сладко. Затова си хапнете обилна закуска с повече калории и така ще се храните по-правилно в по-късните часове. Изследователите казват, че е вредно да излезете за работа и училище с празен стомах и да бързате. Ако хапнете голяма закуска, ще имате повече енергия и сили. Нека тя съдържа храни, богати на фибри, протеин, да включите в нея зеленчуци и плодове. Препоръчват се яйца, сирене, препечени филийки, зеленчуци като домати и краставици, плодове като банани, канела, овесена каша с лешници.

11:00 - почивка за кафе
 
За много хора има един ритуал - първото нещо, което правят след ставане, е веднага да си приготвят кафе, за да се разсънят. Оказва се, че това не е много полезно и дори може да ни направи по-изморени през деня. Нивата на хормона на стреса, кортизол, редовно се покачват сутрин, най-вече към 8 часа - когато някои още пият първото си кафе или тъкмо са го изпили.
 
Ако пиете кафе тогава, организмът спира да произвежда кортизол и това не е добре - когато го произвежда, организмът се пробужда и разсънва по естествен начин. Най-добре е да пиете кафе, когато кортизолът спадне сам - между 10 ч. и 12 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Бедните хора преди 4 години
Са с шкембета и денели, богатите са слаби. Защо? Защото богатия си подбира храната а бедният яде когато има.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не се яде!
2
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Дефакто си им препоръчал кето диета ( ниско въглехидратна) и фастинг 16/8. Ама сте такива експерти, че някой български последователи чак книги издадоха....Ако искате да минете на тази наистина ефективна диета първо прочетете как да започнете, за да не стресирате организмът си прекалено много. Успех на всички, които са решени да променят живота си, никой не е роден да е дебел. Не се втурвайте за бързи резултати, сменете си нагласата, че вече сте друг човек и ще се случи
1
1
 
6
 
! Отговори
От опит преди 4 години
За мен това са неправилни съвети. Ако искате да отслабнете. Яжте два пъти между 12.00ч и 18.00ч. Основно пресни зеленчуци и плодове. Похапвайте месо, сирене, яйца и сурови ядки заедно със зеленчуците, но в малки количества. Много вода пийте, но поне 30 мин.преди ядене, а след ядене изчакайте поне 2 часа. Вървете минимум 5 км на ден. След три седмици всеки един от вас ще види резултата.