6 съвета за пускане на дълга коса

Ето кое прави косата здрава
28 фев 2020 20:26, Ивета Иванова
5
6 съвета за пускане на дълга коса
Снимка: Pixabay

За много момичета е мечта да успеят да си пуснат дълга коса, която да е гъста, здрава, да не цъфти често и да не се накъсва. Блестящата, плътна и красива коса несъмнено ви прави по-привлекателни и уверени. Ето и съветите на фризьори и дерматолози за здрава и дълга коса, според американското издание на "Cosmopolitan".

 1. Нежно разплетете косата под душа
 
Когато косата е мокра, тя е най-уязвима, предупреждава Джонатан Коломбини, фризьор на много знаменитости. Затова не бива да търкате косата грубо под душа. Мийте я внимателно и нежно и гледайте да разплетете възелите. Първо нанесете овлажняващ шампоан - така по-бързо ще я разплетете. Такива шампоани заздравяват и подхранват косата. Започнете да разплитате от краищата и отидете към корена - това е и правилният начин на разресване.
 
2. Използвайте микрофибърна кърпа
 
Когато подсушавате косата, не го правете с обикновена хавлиена кърпа, а използвайте микрофибърна. Тя е изработена от фин материал, който щади косата и абсорбира повече вода от хавлиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
9
 
! Отговори
Колю Джамбаза преди 4 години
Най-добрият съвет за дълга коса е да не се стрижете.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това според зодията ли е?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зад рамене обезателно, буйна и чуплива за да ми секне дъхо.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости на търкалета . Просто ако сте с руса коса , нама шанс . Ако сте с кестенява -пуснете я на черта и не се подтригвайте 1 година и ще видите разликата . С това подтригване секи месец няма как да стане .