Чист въздух при пандемия: Предимствата на дифузера за въздух

Ароматът на етерични масла действа успокояващо
30 мар 2020 19:00, Иванка Гъркова
4
Чист въздух при пандемия: Предимствата на дифузера за въздух
Снимка: Istockphoto

Стресът заради коронавируса повиши тревожността на много българи. Изолирането у дома, липсата на движение, рискът от това да загубят работата и доходите си, води до главоболие, мигрена, проблеми с концентрацията, паника, некачествен сън и други.

Един от съветите на психолозите е да се опитаме да мислим позитивно и да правим неща, с които да релаксираме. Освен горещата вана, която може да си приготвите в края на деня, ароматерапията също е лесен начин да свалите натрупаното напрежение. Но вместо свещи използвайте дифузер за въздух.

Ако имате устройството още преди пандемията, сигурно знаете каква работа върши за пречистване на въздуха в помещенията. Сега, когато го ползвате оставайки си вкъщи всеки ден, ще преоткриете още от неговите ползи.

Какво представлява един дифузер?

Наричат го още аромалампа. Той е уред, който с помощта на ултразвук превръща водата и етеричните масла, съдържащи се в него на фина мъгла или струя. Микро частиците излизат на определен период от време през малък диск, с което освежават и пречистват въздуха от токсини.

Кои са предимствата на дифузера по време на изолация?

1. Идеално средство за релакс
Тези дни хората са доста по-напрегнати и липсата на движение и социални контакти ги кара да се притесняват повече от обикновено. Дифузерът е едно от нещата, които ще ви подействат успокояващо. Може да го държите в хола, където работите напоследък или нощното шкафче, за да усетите ароматните масла преди сън и да се настроите за лягане.

Може да пробвате масло от лайка, лавандула или градински чай, които действат релаксиращо на тялото и помагат при стрес.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И още нещо. За много хора тези аромати действат задушаващо. Който е с коронавирус, направо да влиза в ковчега.
3
0
 
3
 
! Отговори
Поздравления за.. преди 4 години
...потресаващите глу.пости, които можем да прочетем в това инфо за *** ;)
2
0
 
3
 
! Отговори
Пийте си виното преди 4 години
Като искате аромати направете си чай. Или сложете ароматно масло в чайника да кади. Сложете оцет на бърсалката пред прага. И маската може да навлажните. Яжте кисело мляко. Не претоварвайте черния дроб и дебелото черво. Те са свързани с белия дроб. Обличайте се топло. Проветрявайте. Ако усетите настинка пийте много топла вода с малко сол и захар.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната тъпотия.Първо арома лампата няма нищо общо с дифузераВторо дифузера няма способността да пречиства въздуха, а единствено да го овлажнява , което не го прави безполезен напротив ! Но не пречиства!