4 храни, които подсилват имунната система

Ето кои са те
2 апр 2020 04:45, Ивета Иванова
5
4 храни, които подсилват имунната система
Снимка: Pexels

Заради пролетната умора, грипът и пандемията от коронавирус, трябва да подсилим имунната система и да поддържаме организма в здравословно състояние. Голямо влияние тук играе храната. Ето някои продукти, които задължително да включите в менюто си.

Цитруси
 
Витамин С е ключов за засилване на имунитета. Много е важно да поемате витамин С всеки ден. Сигурно, още като малки са ви казвали, че когато сте болни трябва да ядете много плодове и да пиете портокалов сок. Витаминът има високо съдържание в някои цитруси - грейпфрут, портокали, мандарини, лимони, лаймове, клементини. Смята се, че витамин С повишава броя на белите кръвни телца, които се борят с инфекциите.
 
Чесън
 
Някои хора не обичат чесън, защото им се струва много лютив. Но този зеленчук е много полезен и прави ястията по-вкусни. Много известни готвачи го използват в какви ли не рецепти. Според изследвания, чесънът намалява кръвното налягане и когато сте настинали, той облекчава симптомите и не позволява състоянието ви да се влоши. Отива си с много храни и манджи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Храни..ахахаха..няма храна по света, дето може да се сравни с разходка на чист въздух по отношение на имунитета!
4
0
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Чесъна го мразя,мирише отвратително.От както сме под карантина съпругата ми през ден прави щрудели с ябълки и мляни орехи.Много добре "вървят" с кафе.Е, може да го ръси по обилно с пудра захар,но твърди,че захарта била вредна,а аз обичам да е сладък,много сладък щрудела.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно и също публикувате. Как пък един път не споменахте коприва, шипки, ябълки. кисело зеле. грозде, глухарче... айде да не е женщен!
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яжте си ги вие тези буламачи! Искам НАВЪН!!!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мидите са тежка храна и не е добре за стомаха,освен това, поемат мръсотията от водата, преди години в Германия се бяха натровили от миди,оказа се,че е от замърсяването на водата.Миди изобщо не яжте,останалото може!