Съвети от дерматолози: Как да се грижим за лицето

Верни и неверни неща за личната хигиена
4
Съвети от дерматолози: Как да се грижим за лицето
Снимка: iStock

Личната хигиена е едно от най-важните неща, за да останем здрави. Особено във време на пандемия, хората трябва да обръщат повече внимание на начина си на миене и колко често го правят. Освен ръцете, добре е да измиваме добре и лицето си, след като се връщаме от работа или магазина.

Има обаче митове, засягащи грижата за лицето, в които много хора вярват. Тяхното развенчаване е нужно, за да може ефикасно да почистваме кожата си и да бъде тя по-здрава и красива. Затова дерматолози се събират и разбиват 5 мита, касаещи измиването на лицето.

1. Не трябва да миете лицето си под душа

Въпреки че много хора смятат, че това е правилно, дерматолозите ви позволяват да го правите, но трябва да бъдете внимателни. Според експертът Шаса Ху, топлата вода и парата отпушват порите и позволяват по-дълбоко ексфолиране на кожата. Тя обаче съветва да не използвате гореща вода или груби сапуни.

2. Трябва да миете лицето си два пъти на ден

Дерматологът Хадли Кинг казва, че интензивността на миене на лицето зависи от вида на кожата и това, което трябва да измиете от нея. Сухите или чувствителни типове кожа е добре да се почистват веднъж вечер, но мазната кожа може да изисква почистване поне два пъти на ден.

Кинг препоръчва да измиете лицето си веднага след тренировка или преди лягане, ако сте носили тежък грим през деня. "Изчистването на лицето преди лягане се препоръчва не само за да премахнете грима, но и да се отървете от мръсотията, която попива в кожата ни през деня", казва тя пред "Insider".

Праховите частици могат да предизвикат окислително увреждане и да допринесат за разпадането на колагена и появата на бръчки. Ако използвате нощен крем или нещо друго, което действа докато спите, е добре да измиете лицето си и на сутринта.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Опашати юнаци преди 4 години
Мек ти го давам мек си го искам туй дето е вътре за тебе си е. Гълтай мажи по суратя.....
2
2
 
3
 
! Отговори
Масонска медия преди 4 години
Какви са тези масонски снимки с "Окото на Провидението" ???? Анатема Днес.БГ. Ще горите в ада!!!
1
2
 
15
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Пандемия е Не сваляйте противогаза и къвто и крокодил да сте в лице никой няма да забележи