Как правилно да нанесем хидратиращ крем

Съвети за добра грижа на кожата
26 май 2020 21:22, Иванка Гъркова
4
Как правилно да нанесем хидратиращ крем
Снимка: IStock

Със затопляне на времето кожата на лицето се нуждае от хидратация и слънцезащитен продукт, за да бъде здрава и хубава. Можете да ѝ помогнете, като прочетете кое е най-доброто за нея и какви процедури може да си правите сами.

Има подхранващи или овлажняващи кожата маски, които може да си правите до 1-2 пъти седмично. Ексфолирането също е много важно – чрез него ще премахнете мъртвите клетки и ще насърчите растежа на нови. Използването на крем за лице също влиза в ежедневната рутина, но кой е най-правилният начин за нанасяне?

Ако сте свикнали да почиствате лицето си вечер и мажете старателно с пръсти крема, то този подход е неправилен. Според дерматолози, за да извлечете максимална полза от продукта, трябва да го поставяте чрез потупване (с палеца и показалеца), а не да го втривате с натиск. Това не води до опъване и дърпане на кожата, които причиняват образуването на фини линии.

Ето няколко причини, поради които да изберете нанасяне на хидратиращия крем чрез потупване:
крем за

1. Не дразни кожата

Когато втривате крема с пръсти, може да замърсите порите и да раздразните кожата. Колкото по-малко допирате с пръсти, толкова по-добре. Потупването с палец и показалец е много по-щадящо лицето, особено за по-нежните участъци от него.

2. Нежна грижа за околоочния контур

Кожата около очите е доста по-тънка и фина. Ето защо, когато се нанася хидратиращ крем или серум в тази област, трябва да се действа внимателно. Най-добре е това да става чрез леко потупване с безименния пръст. С него няма да нанесете толкова силен удар, колкото с показалеца. От друга страна за външните ъгли може да използвате по-интензивни движения, които да завършват нагоре.

А как да намалим разхищението на крема и същевременно да нанесем достатъчно от продукта, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
бати преди 3 години
На това коте бати какъв крем ще му нанесе ! Та ще идва всеки ден за крем
2
0
 
6
 
! Отговори
Фасада преди 3 години
Мистрия, шпатула или пистолет за силикон, за по-трудно достъпните места.
1
0
 
1
 
! Отговори
Слънце преди 3 години
Точно сега, най-добре е да е с висок 30+ SPF фактор