Храните, които ядем, могат да въздействат на функциите на мозъка. Ако поемате правилните храни, може по-лесно да останете фокусирани, когато учите или работите, а някои храни дори предотвратяват болести, като деменция, Болест на Паркинсон и т.н. Ето какво да похапвате.
Авокадо
В последните години тази храна стана много модерна. И не е случайно, авокадото носи много ползи за здравето. Пълно е с полезни мононенаситени мазнини, които намалят кръвното налягане. А високото кръвно често се свързва с упадък на познавателните способности. Авокадото съдържа и витамин К и фолиева киселина, които намаляват риска от инфаркт.
Мазна риба
Рибите, които съдържат омега-3 мастни киселини, са "гориво за мозъка". Тези киселини подобряват структурата на нервните клетки в мозъка. Смята се, че те увеличават притока на кръв към мозъка, което подобрява паметта. Залагайте на риба тон, сьомга, херинга и скумрия.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
По публикацията работи: Ивета Иванова