Защо да пиете сироп от малини?

Ето какви ползи ви носи той
14 юли 2020 02:15, Ивета Иванова
6
Защо да пиете сироп от малини?
Снимка: Pixabay

Малините са любим и много полезен летен плод. Може да хапвате шепа малини за десерт, за следобедна закуска, както и да ги комбинирате с килено мляко или да си направите сироп от тях. Сиропът от малини е идеално питие за горещите летни дни, тъй като ви разхлажда, освежава и носи редица ползи за здравето.

Ето кои са те, според "Health".

Пълен е с витамини
 
Малините са хранителни и пълни с полезни съставки. Една купичка от тях осигурява над 50% от минималната дневна доза витамин С, която трябва да приемете. Ако често пиете сироп от малини, това ще повиши имунитета ви и ще направи кожата ви по-здрава, защото витамин С стимулира производството на колаген. В малините има още манган и витамин К, които са полезни за здравето на костите. В по-малки количества тези плодове съдържат и витамини от групата В, магнезий, мед, желязо и калий.

Съдържа антиоксиданти
 
Тези плодове са пълни с антиоксиданти. Анитоксидантите намаляват риска от развитие на сърдечни болести, рак, диабет и от затлъстяване. Антиоксидантите в малиновия сироп намаляват възпаленията и заглаждат малките бръчки - правят кожата да изглежда по-млада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Противопехотна мина преди 3 години
Когато ходите за малини, внимавайте за мини.
4
3
 
7
 
! Отговори
абе бастуни... преди 3 години
Кой обикновен гражданин може да си купи скъпите малина та чак сокове ще пие.... добре ,че не сте написали, че сока от малини е много поллезен за възрастните хора....
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малините смъкват температурата.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имах нужда от тази статия-благодаря ви!Тя напипва пулса на обществото и осмисли деня ми .Утре очаквам за сиропа от дренки с нетърпение.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама авторката не казва защо трябва да пием този сироп в 2.15 ч. през нощта?!