Полезно ли е маслото от чаено дърво?

То помага в борбата с акнето
7 авг 2020 21:40, Ивета Иванова
2
Полезно ли е маслото от чаено дърво?
Снимка: Pexels

Маслото от чаено дърво става един от най-хитовите козметични продукти на пазара в последно време. Твърди се, че то помага на тийнейджърите в борбата с акнето. Но дали наистина има вълшебни свойства? Ето какво пишат за него от "Pop Sugar".

Какво представлява?
 
То е етерично масло, което се получава от листата на чаено дърво (melaleuca alternifolia). Родината на дървото е Австралия. Маслото се използва в алтернативната медицина от години. То има антибактериални и антивъзпалителни свойства, затова е популярно като продукт за грижа на кожата. Може да се продава отделно, като масло от чаено дърво, или да влиза в състава на козметични продукти - овлажнители за кожа и кремове за лице.
 
Защо да го използвате?
 
Лондонският дерматолог, д-р Рос Пери, обяснява, че това масло е природен астрингент. То помага да премахването на излишната мазнина от кожата, намалява разрастването на бактериите и ускорява лекуването на белези, ранички и инфекции, заради антисептичните си свойства. Подходящо е да го използвате, ако имате мазна кожа или такава, податлива на акне. То помага и при обриви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чаеното дърво "Манука" се тачи в Нова Зеландия и Австралия както ние тачим липата, нещо като широкоспектърен илач. И понеже Великобритания няма какво друго да внася от Нова Зеландия освен агнешко месо, киви и тикви провъзгласига чаеното дърви и в частност медът от него - т.н. манука мед за чудодейно лекарство, лекуващо дори рак. Англичаните, щото са мозъчно ощетени се връзват на търговските трикове, само не разбирам защо всяка британска простотия трябва да се пренася в Европа.