Причини да слагаме основа за лак, дори у дома

Така става по-дълготраен, съветват специалисти
11 авг 2020 18:15, Иванка Гъркова
3
Причини да слагаме основа за лак, дори у дома
Снимка: Pixabay

Все повече жени не ходят на маникюр, а си лакират и декорират ноктите вкъщи. Това спестява доста пари, но крайният резултат не е толкова дълготраен в сравнение с този, получен в салоните за красота. Главната причина за това са не само техниката и лаковете, които се ползват, а и липсата на основа.

Колко често си слагате безцветен лак за основа преди да си направите маникюр у дома? Най-често ние жените пропускаме тази стъпка, за да не губим твърде много време, а и смятаме, че по този начин ноктите ще изсъхнат по-трудно. Истината е, че грешим!

Поставянето на основа и лакирането след това удължава живота на маникюра и предотвратява образуването на някои несъвършенства по плочките.

Ето 4 причини, поради които трябва да ползвате основа за лак

Гарантира дълготраен маникюр

Най-голямото предимство на безцветния лак, който се ползва за основа. Повечето от тях съдържат целулоза, благодарение на което той прилепва плътно по нокътя и прави маникюра по-издръжлив.

След нанасянето на основа, лак и рисуването на декорации, ноктите могат „да се запечатат“ с топ лак. Така маникюрът ще издържи поне една седмица.

А как да укрепим ноктите и още съвети за маникюра, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Шашма преди 3 години
Епохална новина! Нечувано иновативни техники за разкрасяване! Тъпоумието няма граници...
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът мре от вирус според новините от този сайт. Със, или без основа за лак е без значение.
1
1
 
4
 
! Отговори
Бояджия преди 3 години
Чистим повръхността от мазни петнА, става с шкурка 2000 или 3500... След това грунд, основна боя, и лак накрая като лакът за да е без балончета може под вакум първо да му се изкара въздуха и след това се нанася. След лака ...има полир паста и се минава със златарско киче..ноктите ще станат огледални.