5 начина да пазарувате и да пестите пари

Не игнорирайте тоталните разпродажби
14 авг 2020 18:00, Михаела Лазарова
1
5 начина да пазарувате и да пестите пари
Снимка: Istock

Когато отивате да пазарувате в магазина вътре е пълно с изкушения. Няма как да не ви се дояде това или да ви се допие онова. Посягате към всякакви покупки, за които не сте предвидили пари предварително и така харчите прекалено много, понякога извън бюджета си. Какво можете да направите, за да спестите пари при пазаруване и да се предпазите от излишни харчове?

Подгответе си план за ястията за през седмицата

За да се предпазите от излишно харчене на пари, най-лесно е да помислите какво възнамерявате да готвите през седмицата. Така ще направите списък на продуктите, които ви трябват и ще се предпазите от необмислени покупки. Освен това трябва съзнателно да се придържате към плана си, иначе отново ще купите неща, които не ви трябват.

Проверявайте хладилника и шкафовете преди пазаруване

Представете си, че сте управител на магазин, който трябва да прави заявка за доставки на продукти. Вие трябва да прегледате щателно склада и да направите опис на продуктите. Ако действате по този начин вкъщи ще купувате само пресни продукти и няма да допускате храна с изтекъл срок. Ако преглеждате редовно домашния си склад, това ще ви държи в течение с какви продукти разполагате, какъв е срокът им на годност и кои са продуктите, които привършват и които трябва да купите. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Биг К-лош преди 3 години
Изпитан и работещ метод е като идем с жената и на касата се окаже че съм оставил парите в колата- казвам :" Мила, що не идеш до колата" , тя отива и аз използвам времето за да прегледам покупките и да олекотя количката.