Защо пълнеете през нощта?

Ето какво казват експерти
20 сеп 2020 22:41, Дарена Найденова
19
Защо пълнеете през нощта?
Снимка: IStock

Една сутрин стъпвате на кантара и сте доволни от видяното. Тренировките и диетата дават резултат и сте сигурни, че сте на правилния път. Продължавате в същото темпо, лягате си доволни и горди със себе си. На следващата сутрин повтаряте упражнението, но този път кантарът показва, че сте качили пет килограма. Възможно ли е?

За съжаление, напълняването през нощта е разочароващо и объркващо преживяване, което се случва дори и на най-добрите и най-стриктните от нас. Но не се плашете. Всъщност, не сте качили 5 кг. мазнини за една нощ. Все пак, натрупването на един килограм мазнини изисква консумация от около 3500 калории повече, отколкото може да изгорите. Така че, за да качите пет килограма, ще трябва да изядете близо 20 000 калории само за 24 часа.

Но напълняването с пет килограма водно тегло на ден е напълно възможно. "Важно е да знаете, че теглото ви ще варира ежедневно, но това не означава, че стратегията ви за отслабване се проваля", казва д-р Джорджи Фиър пред "Women's Health". Така че, ако стъпите на кантара и установите, че магически сте наддали няколко килограма, има определени фактора, които могат да допринесат за този ефект.

Тренираме твърдо много
"След тежка тренировка, особено ако изпълнявате голмие и сложни движения, които изискват работата на много мускулни групи, лесно може да напълнеете с няколко излишни килограма в продължение на няколко дни", казва Фиър. Тези микроскопичи сълзи, които се появяват в мускулните клетки след всяка тренировка, се лекуват в процес на естествено възпаление. Това включва известно обединяване на течности около мускулните клетки, което може да ви накара да се надуете.

Това обаче не означава, че трябва да пропускате силовите упражнения за изгаряне на калории. Просто оставете мускулите си на се възстановят и забравете за кантара.

Консумираме твърде много сол
Независимо дали чипсът е печен или пържен, излишният прием на натрий води до незабавно наддаване на водно тегло. Това може да причини поддуване на глезените, корема и червата. Освен задържането на вода, похапването на солени закуски може да причини и проблеми с храносмилането.

Започнали сме високопротеинова, нисковъглехидратна диета, кое е важно според експертите, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо? Защото са сложили лампа в хладилника....тя е виновна.
15
0
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
Ако мислиш да ходиш на фитнес, не отивай като тулуб 200 кила. Защото само ще се потиш, пъшкаш и ще ти е трудно. Първо свали килограмите и тогава тръгни на фитнес, където само ще поддържаш това тегло и тяло. Няма как да влезнеш във фитнеса 150 кила и да чакаш че след 5 месеца ще си 100, при положение че като се прибереш се тъпчеш с храна като обезумял. Първо си наложи да се храниш ограничено, свали килограми и тогава марш във фитнеса ако искаш. И повечко физическа работа или поне разходки.
14
0
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
Фитнеса е за поддържане на форма, не е за сваляне на килограми. Аз лично за 3 години, свалих 25 кг. Просто си дадох сметка, че храната е твърде много. Намалих я наполовина, както каза този под мен - леща яко. Супички, салатки. Картофи във всякакъв вид. Пържени, варени, печени на фурна. Всичко си ям, но намалих порцията наполовина. В начаото е трудно, защото като станеш от масата и все едно не си се хранил, но се свиква. Дори сега понякога когато изям цяла чиния с ориз и ми става тежко.
13
0
 
3
 
! Отговори
Цо преди 3 години
Само тия дето искат да свалят прт кила преди морето стават с диети и фитнес. За останалите всичко е въпрос на хранене. Като спреш шоколада и минеш на леща и се оправят нещата.
12
0
 
0
 
! Отговори
Гравитация преди 3 години
Като се качвате на кантаря, оставяйте дъмбелите на пода преди това.
11
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
От добре опакованите консерванти, всевъзможни подсладители и захари, сол, мазнини, и моно-натриевият глутамат, за които сте си и щедро платили, с бая голяма надценка, в най- близкия до Вас супермаркет. Тялото Ви просто е разчело посланието Ви...
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей ***, сега проблема ви е че дебелеете. При БСП проблема винаги е бил че няма какво да ядете. Правете си изводите! А другите *** дето протестират са по-зле и от БСП, българина иска да му е мирно в ЕС, некви гладнинза власт sederasti и копейкаджии да не мислят, че ще им минават номерата.
9
1
 
2
 
! Отговори
ние не пълнеем, преди 3 години
а хладилниците се изпразват:)
8
2
 
8
 
! Отговори
blqblq преди 3 години
оти като се зарибиш с храна пълнееш,като се зарибиш с наркотици ставаш наркоман ,като се зарибиш с алкохол ставаш алкохолик,като се зарибиш с политика ставаш ***,абе не се зарибявайте бе хора :))
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей ***, ше напълнеете много ясно, това да не ви е Виденовата зима, всяка вечер вино, гауда, ементал и прошуто много ясно. Преди това обилно ядки, а след това шоколадов пудинг. Диети ли?!?!?
6
1
 
3
 
! Отговори
Булю Булю преди 3 години
ДаренаПо-даренаНай-дареназа англйски натиснете 1
5
1
 
13
 
! Отговори
Преял Булю преди 3 години
По-същата причина поради която пълнеете и през деня!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото отваряте врата на хладилника
3
5
 
9
 
! Отговори
... преди 3 години
Аз като експерт, ще ви отговоря на въпроса "Защо пълнеете през нощта?". Ми щото не пълнеете през деня, за това. А трябва да се пълнее. Че като гледам кви са кльощави мадамите в днешно време, то да те е страх да я напънеш малко. Ша й стане нещо. Затова пълнейте, ние не сме кучета та да ядем кокали.И така. Казах.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото ядете през деня!Свие!!!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5кг е пълна глупост, освен ако тежиш 150кг като краварин.Нормално е 1кг за европейци.