Есенните храни, с които да подобрите имунитета

10 храни за повече здраве през есента
21 сеп 2020 23:49, Илияна Николова
12
Есенните храни, с които да подобрите имунитета
Снимка: istock

С настъпването на есента е време да се погрижим за здравето и имунитета си. Суперхраните на есента могат да ни дадат повече витамини и минерали, повече антиоксиданти и важни хранителни вещества от които и да било продукти в този важен за здравето момент, в който трябва да подготвим организма си за зимните предизвикателства.

Сезонните плодове и зеленчуци на есента са изключително полезни и могат да помогнат в подготовката на тялото за сезона на грипа и настинките.

Кои са есенните суперхрани за отлично здраве?
 
1. Ябълки
 
Ябълките са изключително полезни. Задължително е да се консумира минимум една ябълка всеки ден, защото този прекрасен плод е беден на захари и много богат на фибри и витамини. Ябълките съдържат здравословни флавоноиди, антиоксиданти и имат великолепен вкус.
 
2. Брюкселско зеле
 
Брюкселското зеле е чудесен есенен зеленчук. Много е богато на витамин К, фолати и желязо. Брюкселското зеле е също така богато и на фибри, а е същевременно бедно на калории.
 
3. Пащърнак
 
Въпреки че не е особено популярен, пащърнакът заслужава специално внимание. Този есенен зеленчук е изключително полезен. Богат е на калий и много фибри. Подходящ е за ястия с ориз, картофи, пасирани сосове и супи.
 
4. Круши
 
Сладки и сочни, крушите са просто великолепни. Те са много наситени с фибри, витамин С, важен за имунитета през есента, както и мед.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
3
 
! Отговори
Айшето преди 3 години
Първо яжте космясалото ми,Второ изцедете ми сока ,Трето ,Аз ша ви на готвя супичка имунитета със ракийка и шкeмбeтa!
6
2
 
2
 
! Отговори
митя преди 3 години
защо да се спра?ти сам си го изпроси..невежа хахахаха
5
3
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До КаракачановАз препоръчвам на Бойко, вместо наденици, да възстанови царското казино. Че да не се окаже в един момент, че има пред кой да се предаде
4
3
 
3
 
! Отговори
митя преди 3 години
не съм доктор, но ти заявявам, номер 3, че високо кръвно и лош холестерол са свързани.и то не само с една допирателна.и нищо не следя.докторите ми направиха два теста.един преди да спеа да консумирам месо и един година по-късно.ако ги бях послушал преди година-сега щях да съм на медикаменти за нормализиране на кръвно налягане.до края на живота си.
3
2
 
2
 
! Отговори
митя преди 3 години
хайде хайде, номер 3.имаш нужда да обиждаш, *** до огледалото
2
3
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До МитяВъобще не си ок. щом слдиш кръвното и холестерола. Иии! Който не мисли като мен, има проблеми със себе си.
1
5
 
9
 
! Отговори
митя преди 3 години
много добър артикул!браво!аз съм силно ЗА консумирането на плодове & зеленчуци пред месо.спрях да ям месо преди блозо година.нивото на холестерола ми е ок, кръвното ми се нормализира, чуатвам ае отлично.също така помислете за страданието и болката, която изпитват животните при смърта си.да не говорим за стероидите, хормоните които поемаме, а не трябва.не ме ще откажа на бира скара с приятели, но се случи 2-3 пъти за годината.