Какви опасности крият татуировките?

Те нарушават механизма на секреция на кожата
29 сеп 2020 19:53, Нели Христова
18
Какви опасности крият татуировките?
Снимка: БГНЕС

Татуировките по тялото предизвикват нарушения в терморегулацията на организма и влияят негативно на здравето. До такъв извод са стигнали американски учени от Южния методистки университет, чието изследване е публикувано в „Journal of Applied Physiology”, цитирано от БГНЕС.

В проучването са участвали хора с големи по размер татуировки. Доброволците били облечени в специални костюми, стимулиращи потенето, а експертите проследили как реагира кожата им при смяната на температурата.

Установено било, че чистите участъци на кожата реагирали нормално на термокостюмите, докато участъците с татуировки се поддавали значително по-малко на засиленото потене. Оказало се също, че потта върху кожата с тату била по-солена от другата.

Учените заключили, че татуировките нарушават механизма на секреция на кожата, което може да се възприема като „потенциален дългосрочен клиничен страничен ефект”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте давали мнения без да имате една татуировка.И сте пълни гълфони с тези клишета ама пълни нещастници .Аз съм целия в татуировки, имам две деца и развиваме с колегите успешен бизнес .Какви тъпотии пишете
14
0
 
14
 
! Отговори
не бе преди 3 години
Татуировките са вредни тва е банално ясно. За да кажеш че неса вредни е просто признак на тъпотия . Естествено вредата не е от днес за утре, това е процес който ще се усети след доста години. И нормално една малка татуировка да няма база за сравнение с цели зони наклепани... но то акъл се иска ... не съм против , не ме разбирайте погрешно. Но небих си направил никога естествено :) хаха . Да ги гледам ме кефят , да си го причиня - абсурд !
13
1
 
8
 
! Отговори
R.I.P преди 3 години
На тоя му викаха Зомби Бой...... ама умре . Млад и нашарен като кукла на Хелуин след няколкото си кратки години "слава" че е най-татуирания в света .
12
5
 
5
 
! Отговори
Мимикрия преди 3 години
...Това е ,когато слаб и чувстваш се застрашен вид се опитва да се защити или отклони вниманието от себе си като променя външни си вид и се опитва да го направи по-агресивен, за да отблъсне видовете които искат да го атакуват или когато иска да отклони вниманието от себе си.Агресивен външен вид обикновенно се стремят да си придадат слаби и безпомощни индивиди/видове които НЯМАТ естествена защита и са жертви в околната си среда.С две думи : - Правя се страшен , щото си знам какъв съм ***.
11
1
 
9
 
! Отговори
Jonny Walker преди 3 години
До За това...Тия клетви, доста се поизтъркаха . Цял свят викаш, а ? Аз обикалям света от много години. Дори и сега ако ми видиш IP-тo ще ти светне че не съм в БГ.... ама до сега не съм срещал някой дето да ми се подиграва когато му кажа че съм от България.Дори напротив. Някакви комплекси ли избиваш ? Или НА ТЕБ ти се подиграват и защото си българин , си мислиш че всички българи са подигравани....Дръж се като мъж . Спри да го ядеш тоя чесън... и хорат около теб ще спрат да ти се подиграват.
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял свят не ви харесва и ви се подиграват и ви мислят за трета ръка народ. Защото сте тесногръди, ограничени, тъпчете се с лук и чесън и смърдите........ Трета ръка народ са повечето българи в България но не заради лука и чесъна а заради анти-акълието което цари навсякъде и във всичко.
9
14
 
4
 
! Отговори
За това... преди 3 години
Цял свят не ви харесва и ви се подиграват и ви мислят за трета ръка народ. Защото сте тесногръди, ограничени, тъпчете се с лук и чесън и смърдите.
8
12
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Опасноста в България идва от там, че все още в 21-ви век хората тук са с манталитет от 19-ти. Татусите са култура от хилядолетия и няма нищо общо с комплексарщината невежи и елементарни хора. А това, че си мислите погрешно че се търси внимание си е лично ваш проблем. Бай *** дори сега е актуален за съжаление. Българите сте назадничеви, прости и изкл завистливи. И не можете да схванете, че всеки има личната свобода да прави каквото иска. *** народ слаба държава.
7
3
 
21
 
! Отговори
роза преди 3 години
Татуировки си правят предимно тинейджъри и комплексари в млада възраст.Те не мислят,че като остареят,кожата им ще увисне и ще изглеждат жалки и смешни.Чувала съм много възрастни хора да съжаляват,че на младини са направили тази глупост.Но на никой не можеш да налееш насила ум в главата.Който е решил да го направи,ще го направи.
6
3
 
27
 
! Отговори
Красота преди 3 години
И кое му харесват на този отврат? Да се страхувам ли или да се смея? По скоро отблъскващо ! И никому ненужно.
5
3
 
38
 
! Отговори
Изглежда преди 3 години
Има опасност да разкрият, че човек е комплексар, който търси внимание. В БГ всеки сиромах с ръкави и бради. Ама много мутри с анцузи реплика за 40лв. ВМW за 1000 лв. Бради и бръснати глави. Ама с по 10-15лв в джеба! А да и питбули задължително! Без питбул не си мъж!
4
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татуировките не крият опасности. Опасностите се крият в главите на тези, дето се татуират - особено като онова нещо на снимката.
3
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и една 4-та група лица с татуировки ,най-обикновени комплексари!
2
12
 
49
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Нормален човек никога няма да си направи татуировкаТатуират се:а) затворнициб) компаньонкив) лица с психически девиации, включително моряци, които седмици и месеци живеят в тесни изолирани пространства на корабите, без нормално човешко общуване извън професията и без нормална околна среда - паркове, разходки, заведения и т.н.
1
5
 
51
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Много точно е написано това,че татуровките са вредни за кожата и всеки нормално мислещ човек го знае.