Куркума - помага при артрит и висока кръвна захар

Куркумата има и противоракови свойства
19 окт 2020 23:15, Михаела Лазарова
3
Куркума - помага при артрит и висока кръвна захар
Снимка: Istock

Куркумата е подправка с пикантен вкус и множество ползи за здравето. Нейната активна съставка куркумин е антиоксидант, който има мощни противовъзпалителни и антистареещи свойства, заради което куркумата е толкова полезна. Ако я включвате по-често в менюто си, с тялото ви може да се случат някои забележителни неща. Ето какви.

Куркумата стимулира отслабването

Куркумата дава тласък на метаболизма, което прави изгарянето на мазнини и отслабването по-лесно. Изследванията сочат, че тази подправка има ползи и за ендокринната система, имунната система и метаболитните процеси в организма.

Облекчава симптоми на артрит

Благодарение на противовъзпалителните си свойства куркумата може да помогне да намалите болките и сковаността в ставите, които са характерни за артрита и ревматологичните заболявания. Те ограничават движението и понижават качеството на живот. Включвайте куркума по-често в ястията си, за да намалите възпаленията в тялото.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
15
 
1
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Нещо жълтакаво, смес от кой го знае какво и от кой нужник взето! Голям илач от Индия. Те там нали живеели по 500 години...Стига с тия простотии,бе тате!