Топ 3 музикални играчки за деца

25 окт 2020 15:56, Александър Попов
2
Топ 3 музикални играчки за деца

Добре известен факт е, че музиката оказва благоприятно въздействие върху развитието на мозъка още от зародиш. Именно поради тази причина на пазара може да се открие впечатляващо разнообразие от музикални детски играчки

Те целят да помогнат на малчуганите в усвояването на някои ключови способности като: решаване на проблеми, преодоляване на притеснение, концентриране, развиване на креативното мислене и прочие.

Детските играчки имат голяма роля в изграждането на горепосочените умения. Ето кои са и най-харесвани от децата.

1. Пеещи плюшени играчки

Те са обичани както от най-малките, така и от по-големите дечица. Плюшените играчки най-често са животни – котета, мечета, зайчета и т.н. Те разполагат с репертоар от по няколко записани детски песнички. Лесни са за запомняне и малчуганите бързо наизустяват думите, упражнявайки паметта си.

Плюшени играчки са приятни за гушкане и са идеални за подарък. Някои от тях освен да пеят, могат да разказват приказки, а също и да мигат, да се движат и да издават характерните за съответното животинче звуци.

2. Музикални инструменти

Подходящи са за по-големи деца, които демонстрират явен интерес към музиката. Артистичните малчугани обичат да са в центъра на вниманието. Те биха оценили много високо, ако ги изненадате с комплект музикални инструменти – китара, барабани, маракаси, ксилофон, дайре, кастанети, триъгълник, флейта и други.

Обикновено те са в различни цветове, за да привличат и задържат детското внимание не само със своите звуци, а и чисто визуално.
 
Те са сигурен начин да провокираме искрена усмивка върху детското лице. Музикалните играчки са прекрасен начин да развием слуха на нашите деца. Това изкуство е много интуитивно и те ще успеят от малки да разберат дали това е нещо, което истински ги радва.
 
3. Музикални кутии

Музикалните кутии са подходящи за по-пораснали дечица, предимно момичета. Те са изключително красиви и малките госпожици се захласват по рисунките на капака и по нежната мелодия еднакво силно.

Веднъж спечелено, сърцето на малкото момиче остава завинаги в плен на приятната мелодия, която го приспива всяка вечер. Тя му помага не само да се пренесе в света на сънищата, но и да мечтае.

Тази музикална играчка е прекрасен подарък за всяка млада дама, която обича изкуството. 

Детските музикални играчки са фантастично допълнение към останалите притежавани от детето вещи. Те са незаменими, защото му помагат да се развива всестранно.

Прочети повече на сайта Ohoboho.com

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: детски играчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Клар'нет преди 3 години
Ако наистина мразите някого, можете да подарите на децата им музикални инструменти.