От кои храни се подуваме?

Внимавайте с колбасите
27 ное 2020 03:00, Михаела Лазарова
7
От кои храни се подуваме?
Снимка: Istock

Подуването в краката е неразположение, за което няма сезон. Можем да имаме отекли крайници не само през летните месеци. Има редица причини краката ни да са подути, като бременност, заболявания, дисбаланс на електролитите, прием на медикаменти, алергии, овулация, менструален цикъл, дехидратация. Към тези причини няма как да не добавим и застоялия начин на живот и консумацията на определени храни. Захарни изделия, сирена, кашкавали, газирани напитки, алкохол са само част от тях. Вижте кои други храни могат да доведат до подуване на краката.

Подправки и готови бульони и супи

Готовите подправки в пакетче, които избираме за супа, различни ястия, също не са за предпочитане, ако често задържате излишни течности. Те съдържат различни консерванти заместители на сол, понякога и съставки за повече плътност. Вместо това си купете всяка подправка поотделно и вие си направете вашия здравословен микс за чудесни ястия.

Консервирани и замразени зеленчуци

Някои консервирани зеленчуци съдържат големи количества натрий, захари, консерванти. Може да е изкушаващо да си отворите боб в доматен сос например и да си решите проблема с вечерята, но на другия ден със сигурност ще бъдете по-отекли. Когато си приготвяте паста или ястие с ориз и месо, също си приготвяйте сами сосовете. Готовите сосове за паста също съдържат нездравословни съставки, понякога и глутен, който също може да предизвика подуване на ръцете и краката.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от молив
1
2
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
От боба и лещата.От сьомга няма подуване.