Спа у дома: Как да почистим лицето си?

Изолацията и студеното време ни карат да стоим повече време вкъщи
0
Спа у дома: Как да почистим лицето си?
Снимка: iStock

В ден, който се чувства като 5730-ия от епидемията, спа дните не изглеждат съвсем както преди. Докато повечето спа центрове работят отново, не можем да се отпуснем изцяло заради ограниченията, наложени поради разпространението на COVID-19. Ако успеете да си запазите час, може да усетите, че не е толкова успокояващо да си направите масаж на лицето докато носите маска или пък нещо по-лошо – да бъдете изложени на вируса.

И тъй като всяка жена знае, че времето за спа е от съществено значение и може да промени изцяло настроението ни, експертите дават своите съвети за това как точно може да си направим масаж на лицето в комфорта на собствения ни дом без носенето на предпазна маска. Освен че е луксозно, има много предимства в рутинните процедури за лице. Според дерматолога д-р Хадли Кинг, те са чудесен начин да практикуваме самообслужване и наистина могат да повлияят на психичното ни здраве. И, разбира се, отразяват се невероятно на кожата ви.

„По отношение ползите от грижа за кожата, процедурите за лице помагат за дълбоко почистване и отпушване на порите, ребалансиране на pH на кожата и атакуване на специфични проблеми“, казва Пати Хунг пред Women's Health. Освен че има определени стъпки, които трябва да следвате, най-добрата част от домашните процедури за лице е, че може да си я направите когато и както искате например докато гледате любимия си коледен филм.

Независимо от вашите предпочитания Хунг съветва да не пропускате три основни стъпки – почистване, ексфолиране и тонизиране. Оттам-нататък може да персонализирате процедурата според вашите нужди, включително тип масажиране, използвани инструменти и маски за лице. Що се отнася до нещата, които трябва да избягвате, добре е да запазите стискането на пъпки за професионалистите. Няма нужда да рискувате появата на инфекция или белези точно преди празниците. Хунг също така препоръчва да не прекалявате с ексфолирането и активните съставки.

За да ви помогнат за направата на един прекрасен спа ден у дома, трима експерти говорят пред Women's Health и споделят стъпка по стъпка как да масажирате лицето си.

1. Почистване

Тази стъпка изглежда елементарна, но е изключително важно да започнете процедурата с правилно почистване. Всеки един от тримата експерти се съгласи, че почистващият препарат, който използвате, трябва да бъде нежен към кожата. Не е добре да изберете такъв, който има ексфолиращи топчета или сурови съставки. Насочете се към продукт, който има множество органични масла, които почистват и хидратират кожата.

Ако носите тежък грим, не се колебайте да почистите лицето си два пъти, за да сте сигурни, че сте премахнали всички следи от козметиката и мръсотията.

2. Ексфолиране

Сега, когато кожата ви е с чиста повърхност, е време да отстраните мъртвите клетки. Хунг препоръчва да пропуснете суровите ексфолианти и да използвате продукти с алфа- и бета-хидрокси киселини. По този начин ще осигурите леко ексфолиране и балансиране на pH на кожата. Може дори да се насочите към маска за лице, която ще ви осигури нужния пилинг.

Вижте следващите стъпки в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: спавкъщисъвети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари