Какви грешки допускаме при пазаруването за Коледа?

Използвайте зелените коридори и някои услуги онлайн
4 дек 2020 22:49, Иванка Гъркова
7
Какви грешки допускаме при пазаруването за Коледа?
Снимка: IStock

Вярвате или не, тази Коледа ще ни излезе скъпо. Не само заради това, че ще трябва да купим повечето подаръци за празника онлайн, а и най-вече поради факта, че много от нас ще работят и няма да имат какво да сложат на масата, камо ли да пазаруват. Спазвайки новите мерки, мнозина няма да се съберат с най-близките около трапезата, но пък ще бъдат по-защитени.

Ако искате да вземете подаръци само на отбрани хора, за да им благодарите за това, че са били до вас през годината, е добре да планирате вашето пазаруване. Затова събрахме най-честите грешки, които правим, пазарувайки за Коледа:

1. Без сметка за разходите за месеца и тези за подаръци

В края на ноември и през декември, хората „развързват кесиите“ и купуват твърде много неща, заради които остават със стотинки до следващата заплата или трябва да взимат заеми, които по-късно трудно връщат. Основната грешка, която допускат е, че не правят реална разбивка на това какви сметки имат да плащат и колко пари им остават за пазаруване – не само на подаръци, но и на храна и текущи консумативи.

По време на пандемия поне може да си спестим офис партитата и подаръците за колегите, както и пътните разходи от и до родния дом. Но има сметки, които си се трупат и са по-важни от коледния пазар.

2. Някои пропускат да си направят списък

Ако вземете лист и химикалка, седнете и обмислите внимателно покупките си, може да се поберете в бюджета и да се окаже, че сте се справили успешно с пазаруването. Трябва да направите две графи – в едната да посочите какви разходи имате до края на месеца и колко общо като пари трябва да заделите за тях.

Всички подаръци трябва да отделите в другата графа и отстрани да си направите приблизителна калкулация за тяхната цена. Когато имате прогнозна сума за всички общо, ще ви е по-лесно при пазаруването, а и може да сравните някои оферти по интернет.“

Какви още грешки допускаме при пазаруването за Коледа, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: коледапазаруване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Помощи за Бизнеса преди 3 години
25% от европейските средства може да отидат за сектора на забавленията у нас Програми са милиони лева да бизнеса да преживее кризиса. Хора харчете си парите и още допълнително подпомагайте бизнеса той се нужда е от вас. Държавата прави каквото може за бизнеса.
5
1
 
0
 
! Отговори
Коледната БРОЙКА преди 3 години
ЩЕ ОПРАВЯТ праздничното настроение с очаквана ЗАВИШЕНА бройка умрели ковид
4
0
 
4
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Прекалено комерсиални станаха тези празници и повече отблъскват, отколкото да предизвикват нетърпение и радост. То даже и на децата не им е празнично.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коледата трябва да се преосмисли, навремето украсите са се правили след 20-ти Декември а коледната елха се пали на Бъдни Вечер, сега започват още от Ноември, радиостанциите започват да въртят коледни песни и докато дойде баш празника на човек му втръсва и загубва коледния дух. Всички коледни реклами на продукти, които започват да се въртят от Ноември трябва да се бойкотират, само така може да се ограничи тая лудница.
2
4
 
8
 
! Отговори
Maймyнaтa преди 3 години
До 1И аз така. Ще купя, квото и всеки ден
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито елха ке купа, нито украса, нито подаръци