Къдрици без маша, как да ги правим у дома?

Ето кои аксесоари да ползвате
Обновена: 19 яну 2021 16:53 | 18 яну 2021 22:00, Иванка Гъркова
3
Къдрици без маша, как да ги правим у дома?
Снимка: pexels.com

Небрежните прически бяха доста търсени, а по време на пандемията се превърнаха в истински хит. Все повече мъже и жени оставиха на заден план прекомерното стилизиране и започнаха да се грижат сами за косата си. Така се роди и „карантинният стил“. Вместо да ползват маша или да ходят на фризьор, доста прибягнаха до някои позабравени методи, за да направят по-чупливи правите си кичури. Дори бабините ролки се завърнаха.

Вместо да съсипват косата си с преса или маша, които работят с високи градуси, някои дами пробват познати на всички аксесоари като ластик, лента за глава, бандана и щипки, за да получат леки вълни в косите. Когато не излизат по заведенията, нито ходят на шопинг, а някои дори рядко са в офиса, те са им напълно достатъчни, за да се разнообразят.

През последните няколко месеца видеа за прически, направени в домашни условия, са доста популярни в YouTube, Instagram, Facebook и TikTok. Да вземем например канала Luxy Hair, в който един от последните клипове разкрива как да си направите небрежни къдрици с някои неща, които използвате всеки ден.

Във видеото жена дава съвети как да ползвате лента за глава, скрънч ластик, обикновени ролки и копринен шал, за да накъдрите леко косата си. Тя ползва и навиването на косата с чорап - трик, който вече сме ви показвали.

Поставяйки шала върху главата си, вие оплитате косата си около него – от двете страни, като спите цяла нощ по този начин. Може и да изчакате няколко часа (след като сте навлажнили кичурите леко), след което да оформите прическата.

Kак да си направите небрежните къдрици, вижте във видеото на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: косаприческакъдрици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С маша си е най-лесно.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ау без къдрин и маша . домашно ....не е добре за индустрията и веригите обслужващи кифлеенето!