Как да си направите перфектен маникюр у дома?

Купете си мултифункционална пила, която трябва задължително да имате
8 мар 2021 23:30, Иванка Гъркова
0
Как да си направите перфектен маникюр у дома?
Снимка: IStock

Затварянето на салоните за красота в началото на пандемията накара много жени да усъвършенстват уменията си и да започнат да си правят маникюра в домашни условия. Сега, близо година след това, някои продължават да се грижат за ноктите си сами и се справят отлично.

Наред с богатата гама от лакове, която постепенно сте събрали, ако искате да имате страхотен маникюр или да направите такъв на приятелка, се нуждаете от някои продукти и пособия, които са доста търсени по време на карантина. Не говорим само за лепенките и малки самозалепващи камъчета, с които да украсите всяка плочка, а инструменти за премахване на кожички, за оформяне и такива, които да ни улеснят по време на лакиране.

Ето от какво се нуждаете, за да си направите перфектния маникюр у дома
.

1. Преносим комплект за грижа за ноктите

Отивайки в по-големите магазини за козметика, със сигурност сте попадали на портмоненца, в които освен пила, има ножица и други инструменти, с които да поддържате своите нокти. Повечето са доста евтини, но все пак, за да разчитате на тях за по-дълго време, обърнете внимание на качеството и марката им.

С преносимия комплект ще се погрижите за ноктите на ръцете и краката. Вътре има инструменти за рязане на нокти, кожички, за оформяне и полиране. Някои разполагат и с пинсета за вежди, като може да ги носите с вас навсякъде.

2. Масло за кожички

Ако се лакирате сама вкъщи, обърнете внимание на кожичките. Ако до момента не сте ги избутвали и почиствали, е добре да се информирате как да го направите по правилния начин. За целта ще ви трябва масло, с което да омекотите пространството около всеки нокът. То спомага за възстановяване на влагата и същевременно подхранва.

След като се прилага известно време, ноктите са по-здрави и не се чупят толкова лесно, а кутикулите могат да се премахнат по-бързо и безболезнено.

От какво още се нуждаете за перфектния маникюр в домашни условия, вижте в материала на Tialoto.bg

 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари