Будистки мъдрости за повече щастие

„Няма път към щастието. Щастието е пътят.“
27
Будистки мъдрости за повече щастие
Снимка: istock

Има думи, които могат да променят живота ни, ако ги чуем и размислим над тях. Будистките мъдрости за живота винаги вдъхновяват и създават една лекота в душата. Днес от рубриката на Az-jenata.bg „Притчи, мъдрости, цитати“ споделяме с вас мъдрости на Буда за повече хармония и щастие.

„Омразата не се спира с омраза, а само с любов; това е вечното правило.“

„Човек не се нарича мъдър, защото говори и говори отново. Но ако той е миролюбив, любвеобилен и безстрашен, тогава той всъщност се нарича мъдър.“

„Кучето не се счита за добро куче, защото лае добре. Човек не се смята за добър човек, защото говори добре.“

„Всичко, което сме, е резултат от това, което сме мислили. То се основава на нашите мисли и се състои от нашите мисли. Ако човек говори или действа със зла мисъл, страданието го следва, както колелото следва копитото на животното, което тегли каруцата. Ако човек говори или действа с добра мисъл, щастието го следва като сянка, която никога не го напуска.“

„Не се спирайте в миналото, не мечтайте за бъдещето, концентрирайте ума върху настоящия момент.“

„Три неща не могат да бъдат дълго скрити: слънцето, луната и истината.“

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Популист преди 2 години
С любов към Статуквото :32 години стигат! Времето е наше!
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баш днеска ли с езическите си сатанизми ни подкарахте!!!!!!
11
15
 
1
 
! Отговори
Fi Sebillillah преди 2 години
Истината е в Исляма и тевхида (единобожието). Четете, слушайте Корана, изучете хадисите и ще намерите щастието още на този свят. Още Иисус (Иса) споменава Ахмед, нашият пророк като идващ след него. За да приемете Исляма, няма нужда да отричате Иса, просто отхвърлете трибожието, и знайте че такова не съществува. Аллах е един, няма син, не е раждал и не е раждан. Елате в нощта Кадир, събота срещу неделя в близката джамия да ви разкажем повече. Иншаллах.
10
0
 
3
 
! Отговори
Дърт Вейдър преди 2 години
Очаквайте в следващата статия - избрани мъдрости от Йода.
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За каква мъдрост може да се говори в религия, която вярва в прераждането - с какви заслуги една мравка или камък могат да заслужат да се преродят като човек, какъв е смисълът от преражданията, като никой няма спомен от предходните си животи? Това също е една много жестока религия, защото вярва в кармата - така, ако някой дори искрено да се разкаял за грешките си и вече да е станал друг човек, той пак трябва да претърпи наказание за стореното.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буда е мъдър.Затова има чекмеджета с пачки и кюлчета.
7
10
 
14
 
! Отговори
Магд преди 2 години
Ние сме Православна държава и подобни статии са неадекватни и отблъскващи. Във всеки сайт - буда, на всяка втора тениска в мола - буда, във всеки магазин - статуйки на буда.Да ни пази Господ от злите намерения на всички, които финансират тази идиотщина с цел раздробяване на обществото ни.
6
7
 
12
 
! Отговори
Магдебург преди 2 години
Някой яко финансира сектите в България, за да раздроби обществото ни... защо ли?
5
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Християнството е единствената правилна вяра и религия, православното! Всички останали имат по някой чвор, някои са чвор до чвор.
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, сещам се за една баба дето се грижеше за някакво мангустче тинейджърче и го хранене и то накрая я уби за да и вземе пенсията. Какво точно и донесе добротата към едно изчадие. Някога са вярвали, но в днешни дни е трудна работа, всичко се бие с действителността.
3
4
 
2
 
! Отговори
Уханците преди 2 години
Будисти ли са?!
2
3
 
0
 
! Отговори
Още преди 2 години
Некьв готов да убие някого за 5 леваНеобходими са ми твойте мозьчни изпарения
1
3
 
9
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
До 1, свеждаш нещата само до печален край и зацикляне в него. А животът може да бъде "по-хубав от песен, по хубав от пролетен ден!" Като ти се е отщял толкова, скачай от моста... и отново, и отново. А трябва да се осмисля съществуването, пък било то и само в грижите за едно дете, животинче, растение...