7 плода, които помагат в отслабването

Искате да отслабнете - включете тези плодове в менюто
22 юни 2021 14:18, Дарена Найденова
4
7 плода, които помагат в отслабването
Снимка: Pixabay

 Лятото е сезонът на плодовете. Независимо дали ги произвеждате сами, или си набавяте от пазара, те трябва да присъстват на масата ви през целия ден. По този начин се зареждате с необходимите витамини, фибри и други хранителни вещества, с които да поддържате здравословен начин на живот.


Плодовете обикновено са с ниска калорийна стойност и имат много фибри, което може да ви помогне в отслабването. В допълнение към това те имат способността да намаляват риска от различни заболявания като диабет, високо кръвно налягане, рак и сърдечни проблеми. Плодовете спомагат и за прочистване на организма, като в същото време ни зареждат с нужната енергия за целия ден.

Най-вероятно сте чували, че една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен, но не само този плод е полезен за вас. Хубаво е да се запасите с няколко различни вида, за да може да поддържате разнообразно хранене у дома по време на работа или в почивката си.

Ето кои плодове е добре да хапвате за отслабване

Грейпфрути

Грейпфрутът е нещо средно между помело и портокал и често се свързва с диети и загуба на тегло. Едната му половина съдържа само 39 калории, но осигурява 65% от препоръчителния дневен прием на витамин С. Червените сортове на плода също осигуряват 28% от препоръчителния дневен прием на витамин А.

Нещо повече, грейпфрутът има нисък гликемичен индекс, което означава, че освобождава по-бавно захарта в кръвта. По този начин той помага за отслабването и поддържането на здравословно тегло. В проучване при 85 затлъстели хора, яденето на грейпфрут или пиенето на сок от грейпфрут преди хранене в продължение на 12 седмици води до намаляване на приема на калории, намаляване на телесното тегло със 7,1% и подобряване на нивата на холестерола.

Освен това, неотдавнашен преглед установи, че консумацията на грейпфрут намалява телесните мазнини, обиколката на талията и кръвното налягане. Докато плодът може да се яде сам, той също е чудесно допълнение към салати и други ястия.

Ябълки

Ябълките са с ниско съдържание на калории и с високо съдържание на фибри, което доказва, че те подпомагат отслабването.

В едно проучване изследвани хора били разделени на три групи. В едната получавали по три ябълки, в другата – три круши, а в третата – три овесени бисквити – със същата калорийна стойност – на ден в продължение на 10 седмици. Ябълковата група загубила 0,91 кг, а крушовата 0,84 кг, докато теглото на овесената група не се променило.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: отслабванеплодове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Исус теляка преди 2 години
Въже , табуретка , дърво
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банани?